Hyppää pääsisältöön

Uudenvuoden luontolupaus – Jasper Pääkkönen, Pihla Viitala ja Eija Ahvo aikovat suojella ilmastoa

Näyttelijä Pihla Viitala.
Pihla Viitala lupaa jättää muovipussit ostamatta Näyttelijä Pihla Viitala. Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle Zaida Bergroth,elokuvaohjaajat,Maria Åkerblom,elokuvat,Olustveren kartano,Pihla Viitala

Vuosi vaihtuu – mitä, jos uudenvuodenlupaukset tehtäisiin tällä kertaa ilmaston hyväksi? Luonto kiittää, olivatpa hyvät teot isoja tai arkisen pieniä. Pääasia, että teemme jotakin emmekä vain aio. Lue, millaisia lupauksia tutut näyttelijät antavat vuodelle 2019.

Pihla Viitala pyrkii ensi vuonna muovittomampaan arkeen.

– Jos voi valita kahdesta tuotteesta, valitsen sen, jota ei ole pakattu muovikääreisiin.

Hän lupaa myös kuljettaa kauppakassia ahkerammin mukana.

– Ärsyttää, jos joutuu niitä ostamaan, mutta onneksi joissain liikkeissä niitä nykyään jopa vuokrataan.

Elokuva-alalla kovassa nosteessa oleva ja siksi paljon matkusteleva Jasper Pääkkönen kantaa huolta työmatkoistaan.

– Minun lupaukseni on kompensoida kaikesta elämisestäni – ja mikä tärkeintä – työhöni ja harrastuksiini liittyvästä matkustuksesta aiheutuvat ilmastopäästöt. Maksan päästökompensaatiokorvauksia moninkertaisen määrän päästöihini nähden, mikä tarkoittaa sitä, että ilmakehästä poistuu enemmän hiiltä kuin toimintani sinne vapauttaa.

Jasper Pääkkönen
Jasper Pääkkönen lupaa kompensoida liikennepäästöjään. Jasper Pääkkönen Kuva: Yle/Helena von Alfthan

Pro Finlandialla juuri palkittu näyttelijä ja Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä tunnettu Eija Ahvo pyrkii vaikuttamaan ilmaston hyväksi omien arkivalintojensa kautta.

– Ensi vuonna lupaan satsata lähi- ja sesonkiruokaan. Kierrätän paljon, ja laitatimme juuri aurinkopaneelit talomme katolle.

Ohjaaja Eija Ahvo lämmittelee laulajia iloisesti nauraen
Eija Ahvo lupaa satsata lähiruokaan. Ohjaaja Eija Ahvo lämmittelee laulajia iloisesti nauraen Kuva: Yle/Anna-Kaisa Brenner näyttelijät,eija ahvo

Mikä on sinun uudenvuodenlupauksesi ilmaston hyväksi?

Kerro meille ja haasta kaverisikin. Kirjoita lupauksesi kommenttikenttään – julkaisemme inspiroivimmista lupauksista ja ideoista lukupaketin heti alkuvuodesta.

Kommentit