Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Taru sormusten herrasta

Kuvassa Taru sormusten herrasta -kirjat.
Kuvassa Taru sormusten herrasta -kirjat. Kuva: Jarmo Laitaneva Yle Puhe,Taru sormusten herrasta (elokuvatrilogia),Taru sormusten herrasta (kirja)

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen uusi ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Jarmo Laitanevan toimittaman ohjelmasarjan ensimmäisessä jaksossa torstaina 10.1. klo 14.02 alkaen seikkaillaan Keskimaassa, kun käsittelyssä ovat Taru sormusten herrasta -kirjaklassikkotrilogian kaikki osat Sormuksen ritarit, Kaksi tornia ja Kuninkaan paluu sekä kirjoista tehdyt elokuvat. Ohjelmassa keskitytään teatteriversioita enemmän tunnetuimpiin Extended edition -versioihin.

Taru sormusten herrasta -trilogiasta ovat studiossa keskustelemassa Tolkien: Elämä ja teokset ja 50 kirjaa 50 elokuvaa teokset kirjoittanut Juri Nummelin ja Sonja Virta Tolkien-seurasta.

Taru sormusten herrasta - kirjat vai leffat?

Kummat puhuttelevat sinua enemmän, J.R.R. Tolkienin kirjat (The Lord of the Rings 1954-1955) vai Peter Jacksonin elokuvasovitukset (The Lord of the Rings 2001-2003)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, sillä parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Kirjat (J.R.R. Tolkien)
77% (1750 ääntä)
Leffat (Peter Jackson)
23% (532 ääntä)
Ääniä yhteensä: 2282
Keskustele
 • “On erikoista, ettei rikas Suomi pysty turvaamaan kaikille riittävää toimeentuloa”

  Taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

  Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kaari Mattilan mukaan meillä ei ymmärretä, että toimeentulo tai terveyspalvelut ovat ihmisoikeuksia. Jos suomalaista pyytäisi luettelemaan keskeisiä ihmisoikeuksia, moni mainitsisi luultavasti äänioikeuden, sananvapauden ja syrjinnän kiellon – eli tutut kansalaisoikeudet ja poliittiset oikeudet. – Niiden lisäksi pitäisi ymmärtää, että myös taloudelliset ja

 • Filosofi Elisa Aaltola: “Ihmisen kannattaa luopua eläintuotannosta oman etunsa takia”

  Aaltolan mukaan eläintuotanto voi synnyttää pandemioita.

  Filosofi Elisa Aaltolan mielestä pandemian myötä olisi syytä puhua siitä, kuinka pitkälle ihminen voi riistää eläinlajeja ja luontoa. Hänen mukaansa oma elämämme voi keventyä, jos kohtelemme eläimiä myötätuntoisesti. Koronapandemian myötä on keskusteltu, millaisia seurauksia on sillä, että ihminen vie koko ajan enemmän elintilaa eläimiltä.

 • Puheen Aamu päihittää marraskuun ystävillä ja tiistainisuilla

  Puheen Aamu on marraskuussa yllätyksiä täynnä!

  Puheen Aamu on marraskuussakin yllätyksiä ja kivoja juttuja täynnä! Marraskuun ensimmäisellä viikolla Anna Cadia, Alina Kulo ja Juhani Kenttämaa kutsuivat kylään ystäviä, henkilöitä, jotka kuuntelevat Puheen Aamua, mutta jotka ovat monelle tuttuja muutenkin: kirjailijoita, muusikoita, luennoitsijoita, juontajia. Marraskuussa nautitaan myös nisuja ja kuunnellaan toivebiisejä.