Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Taru sormusten herrasta

Kuvassa Taru sormusten herrasta -kirjat.
Kuvassa Taru sormusten herrasta -kirjat. Kuva: Jarmo Laitaneva Yle Puhe,Taru sormusten herrasta (elokuvatrilogia),Taru sormusten herrasta (kirja)

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen uusi ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Jarmo Laitanevan toimittaman ohjelmasarjan ensimmäisessä jaksossa torstaina 10.1. klo 14.02 alkaen seikkaillaan Keskimaassa, kun käsittelyssä ovat Taru sormusten herrasta -kirjaklassikkotrilogian kaikki osat Sormuksen ritarit, Kaksi tornia ja Kuninkaan paluu sekä kirjoista tehdyt elokuvat. Ohjelmassa keskitytään teatteriversioita enemmän tunnetuimpiin Extended edition -versioihin.

Taru sormusten herrasta -trilogiasta ovat studiossa keskustelemassa Tolkien: Elämä ja teokset ja 50 kirjaa 50 elokuvaa teokset kirjoittanut Juri Nummelin ja Sonja Virta Tolkien-seurasta.

Taru sormusten herrasta - kirjat vai leffat?

Kummat puhuttelevat sinua enemmän, J.R.R. Tolkienin kirjat (The Lord of the Rings 1954-1955) vai Peter Jacksonin elokuvasovitukset (The Lord of the Rings 2001-2003)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, sillä parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustele
 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.