Hyppää pääsisältöön

Outlander – suosikkisarjan 4. kausi vie Clairen ja Jamien Amerikan mantereelle

Claire Fraserin ja hänen skottimiehensä Jamien aikamatka halki historian jatkuu neljännen kauden uusissa jaksoissa.
Claire (Caitriona Balfe) ja Jamie (Sam Heughan) seikkailevat uusissa maisemissa. Claire Fraserin ja hänen skottimiehensä Jamien aikamatka halki historian jatkuu neljännen kauden uusissa jaksoissa. Kuva: 2018 Starz Entertainment, LLC Outlander – Matkantekijä,Yle TV1

TV1 keskiviikkoisin 2.1. - 27.3.2019 klo 22.00 - 23.00, Areenassa 13 päivää

Claire Fraserin ja hänen skottimiehensä Jamien aikamatka halki historian jatkuu!

Suosikkisarjan Outlander - Matkantekijä (16) neljännellä tuotantokaudella Claire (Caitriona Balfe) ja Jamie (Sam Heughan) ovat ajautuneet pienen skottijoukon mukana uuteen maailmaan, Pohjois-Amerikan mantereelle. Pariskunta on keskellä nykyisen Yhdysvaltain varhaisia vaiheita ja sisällissodan puhkeamiseen on aikaa vain muutama vuosi.

Britannia on perustanut Amerikan itärannikolle siirtokuntia ja kruunu on antanut lupauksen, että jokainen vapaa mies saa uudelta mantereelta palan maata raivattavakseen. Claire hyvin tietää, maa ei ole oikeasti vieraan vallan jaettavissa ja uudisasutus vie jalansijaa alkuperäisasukkailta, intiaaneilta. Häntä kaihertaa myös maassa harjoitettu orjuus, mutta lakia vastaan on vaarallista asettua.

Clairen ja Jamien on tarkoitus palata takaisin Skotlantiin, kunhan muuan arvokas rubiini on realisoitu. Kohtalo, tai pikemminkin väärin kohdennettu luottamus, kuitenkin sotkee suunnitelmat.

Claire Fraserin ja hänen skottimiehensä Jamien aikamatka halki historian jatkuu neljännen kauden uusissa jaksoissa.
Claire Fraserin ja hänen skottimiehensä Jamien aikamatka halki historian jatkuu neljännen kauden uusissa jaksoissa. Kuva: 2018 Starz Entertainment, LLC Outlander – Matkantekijä,Yle TV1

Voisiko uusi maailma tarjota Clairelle ja Jamielle yhteisen tulevaisuuden? Ainakin he olisivat samalla mantereella kuin tyttärensä Brianna (Sophie Skelton), joka elää 1970-luvun Bostonissa ja hakee yhä kiihkeästi merkkejä vanhempiensa elämästä. Hänellä on tukenaan skottiystävänsä, historioitsija Roger Wakefield (Richard Rankin).

Sarjan uusien jaksojen muita roolihahmoja Ian (John Bell), Stephen Bonnet (Ed Speelers), Jocasta Cameron (Maria Doyle Kennedy), Fergus Fraser (César Domboy), Marsali Mackimmie Fraser (Lauren Lyle), Ulysses (Colin McFarlane) ja Phaedre (Natalie Simpson). Tutuista hahmoista tavataan lordi John Grey, jota näyttelee Kotiin takaisin -sarjan David Berry.

Luvassa on 13 jakson mittainen tuotantokausi, joka perustuu kirjailija Diana Gabaldonin Matkantekijä-kirjasarjan osaan Syysrummut (Drums of Autumn). Outlanderin tarina sijoittuu Amerikkaan, mutta sarjan kuvaukset on tehty Skotlannissa.

Outlander. Tuotanto: Sony Pictures Television, Yhdysvallat, 2018.

Keskustele
  • Jouluisen gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.