Hyppää pääsisältöön

Outlander – suosikkisarjan 4. kausi vie Clairen ja Jamien Amerikan mantereelle

Claire Fraserin ja hänen skottimiehensä Jamien aikamatka halki historian jatkuu neljännen kauden uusissa jaksoissa.
Claire (Caitriona Balfe) ja Jamie (Sam Heughan) seikkailevat uusissa maisemissa. Claire Fraserin ja hänen skottimiehensä Jamien aikamatka halki historian jatkuu neljännen kauden uusissa jaksoissa. Kuva: 2018 Starz Entertainment, LLC Outlander – Matkantekijä,Yle TV1

TV1 keskiviikkoisin 2.1. - 27.3.2019 klo 22.00 - 23.00, Areenassa 13 päivää

Claire Fraserin ja hänen skottimiehensä Jamien aikamatka halki historian jatkuu!

Suosikkisarjan Outlander - Matkantekijä (16) neljännellä tuotantokaudella Claire (Caitriona Balfe) ja Jamie (Sam Heughan) ovat ajautuneet pienen skottijoukon mukana uuteen maailmaan, Pohjois-Amerikan mantereelle. Pariskunta on keskellä nykyisen Yhdysvaltain varhaisia vaiheita ja sisällissodan puhkeamiseen on aikaa vain muutama vuosi.

Britannia on perustanut Amerikan itärannikolle siirtokuntia ja kruunu on antanut lupauksen, että jokainen vapaa mies saa uudelta mantereelta palan maata raivattavakseen. Claire hyvin tietää, maa ei ole oikeasti vieraan vallan jaettavissa ja uudisasutus vie jalansijaa alkuperäisasukkailta, intiaaneilta. Häntä kaihertaa myös maassa harjoitettu orjuus, mutta lakia vastaan on vaarallista asettua.

Clairen ja Jamien on tarkoitus palata takaisin Skotlantiin, kunhan muuan arvokas rubiini on realisoitu. Kohtalo, tai pikemminkin väärin kohdennettu luottamus, kuitenkin sotkee suunnitelmat.

Claire Fraserin ja hänen skottimiehensä Jamien aikamatka halki historian jatkuu neljännen kauden uusissa jaksoissa.
Claire Fraserin ja hänen skottimiehensä Jamien aikamatka halki historian jatkuu neljännen kauden uusissa jaksoissa. Kuva: 2018 Starz Entertainment, LLC Outlander – Matkantekijä,Yle TV1

Voisiko uusi maailma tarjota Clairelle ja Jamielle yhteisen tulevaisuuden? Ainakin he olisivat samalla mantereella kuin tyttärensä Brianna (Sophie Skelton), joka elää 1970-luvun Bostonissa ja hakee yhä kiihkeästi merkkejä vanhempiensa elämästä. Hänellä on tukenaan skottiystävänsä, historioitsija Roger Wakefield (Richard Rankin).

Sarjan uusien jaksojen muita roolihahmoja Ian (John Bell), Stephen Bonnet (Ed Speelers), Jocasta Cameron (Maria Doyle Kennedy), Fergus Fraser (César Domboy), Marsali Mackimmie Fraser (Lauren Lyle), Ulysses (Colin McFarlane) ja Phaedre (Natalie Simpson). Tutuista hahmoista tavataan lordi John Grey, jota näyttelee Kotiin takaisin -sarjan David Berry.

Luvassa on 13 jakson mittainen tuotantokausi, joka perustuu kirjailija Diana Gabaldonin Matkantekijä-kirjasarjan osaan Syysrummut (Drums of Autumn). Outlanderin tarina sijoittuu Amerikkaan, mutta sarjan kuvaukset on tehty Skotlannissa.

Outlander. Tuotanto: Sony Pictures Television, Yhdysvallat, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.