Hyppää pääsisältöön

Joanna Lumley Intiassa – brittinäyttelijä matkaa värikkäässä synnyinmaassaan

Brittinäyttelijä Joanna Lumley tutustuu synnyinmaahansa Intiaan.
Joanna Lumley vierailee upeassa Udai Bilasin palatsissa Dungarpurin kaupungissa. Brittinäyttelijä Joanna Lumley tutustuu synnyinmaahansa Intiaan. Kuva: Burning Bright Productions 2017 Yle TV1,Kiehtova maailma: Joanna Lumley Intiassa

TV1 torstaisin 18.6. - 2.7.2020 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaisin klo 9.05, Areenassa

Brittiläinen näyttelijä Joanna Lumley on syntynyt Intiassa, Srinagarin kaupungissa Kashmirissa. Lumley tekee kolmiosaisessa dokumenttisarjassa henkilökohtaisen matkan läpi värikkään synnyinmaansa.

Lumley vie katsojat nojatuolimatkalle, jonka aikana tutustutaan Intian historiaan ja nykypäivään, monipuolisiin maisemiin sekä rikkaaseen kulttuuriin. Samalla näyttelijä jäljittää oman sukunsa historiaa.

Matka alkaa Intian eteläosista ja etenee kohti pohjoista. Päätösjaksossa Joanna Lumley pääsee tapaamaan Tiibetin hengellisen johtajan Dalai Laman, joka on asunut vuodesta 1959 asti maanpaossa Intiassa.

18.6. Osa 1: Madurai-Kalkutta

Joanna Lumleyn jännittävä matka halki Intian alkaa Maduraista. Etelä-Intiassa sijaitseva kaupunki huumaa väreillään, tuoksuillaan ja ikivanhoilla temppeleillään. Seuraavaksi Lumley matkustaa Kalkuttaan, suurkaupunkiin jonka asukkaiden köyhyys on sydäntäsärkevää.

Näyttelijä Joanna Lumley tutustuu synnyinmaahansa Intiaan.
Joanna Lumley tapaa perinteisiä pappislaulajia Rajasthanin alueella. Näyttelijä Joanna Lumley tutustuu synnyinmaahansa Intiaan. Kuva: Burning Bright Productions 2017 Yle TV1,Kiehtova maailma: Joanna Lumley Intiassa

25.6. Osa 2: Mumbai-Gujarat

Toisessa jaksossa Joanna Lumley tutustuu Intian suurimpaan kaupunkiin Mumbaihin, missä asuu noin 18 miljoonaa ihmistä. Lumley perehtyy myös Intian kastijärjestelmään, joka on periaatteessa nykyään laiton, mutta edelleen käytössä päättämässä ihmisten kohtalosta jo heidän syntyessään.

Näyttelijä Joanna Lumley matkaa värikkäässä synnyinmaassaan Intiassa.
Humayunin mausoleumi on intialaisen suurmogulin Humayunin viimeinen leposija Delhissä. Näyttelijä Joanna Lumley matkaa värikkäässä synnyinmaassaan Intiassa. Kuva: Burning Bright Productions 2017 Yle TV1,Kiehtova maailma: Joanna Lumley Intiassa

2.7. Osa 3: Delhi-Kashmir

Sarjan viimeisessä jaksossa Joanna Lumleyn Intian-matka jatkuu maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Delhiin sekä pohjoiselle Kashmirin alueelle, näyttelijän synnyinseudulle. Nuoruudessaan mallin töitä tehnyt Joanna pääsee verestämään muistojaan intialaisten mallien kanssa. Päätösjakson todellinen kohokohta on Lumleyn tapaaminen Dalai Laman kanssa.

Joanna Lumley´s India. Tuotanto: BBC, Britannia, 2018. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.