Hyppää pääsisältöön

Laulun voima -yhteislauluilta Oulusta: Toivo valon ja varjon lauluja

Pohjankartanon yläasteen kuorolaisia
Pohjankartanon yläasteen kuorolaisia kuoro

Huhtikuun alussa Radio 1:ssä soivat valon ja varjon laulut, kun Oulun tuomiokirkosta radioidaan yhteislauluilta suorana lähetyksenä. Kerro meille, mikä on sinun toivelaulusi!

Millainen laulu sopii elämäsi valoisiin hetkiin? Entä jos valoa ei ole näkyvissä, mikä laulu silloin lohduttaa tai antaa voimaa?

Ehdota omia suosikkejasi! Kerro samalla, miksi haluaisit laulaa tai kuulla juuri oman laulusi. Valon ja varjon lauluja voi ehdottaa sunnuntaihin 20. tammikuuta saakka. Toiveita kerätään jo nyt, jotta toivekappaleista ehditään tekemään sovitukset kuorolle ja pienyhtyeelle.

Valon ja varjon lauluja lauletaan Oulun tuomirkossa maanantaina 8. huhtikuuta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Yhteislauluja laulattamassa ovat Oulun tuomiokirkon kamarikuoro ja Pohjankartanon kuoro.

Vastausaika on päättynyt.

 • Haluatko liputtaa Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi? – Kerro lipunnoston arvoisesta taidekokemuksestasi!

  Vaikuta siihen, saavatko Tove ja taide pysyvän liputuspäivän

  Sisäministeriö suosittelee ensimmäistä kertaa liputtamaan ensi sunnuntaina Tove Janssonin syntymäpäivän ja kaikkien suomalaisten taiteiden kunniaksi – ja tarkkailee innostummeko me. Kiekkotähti, rap-artisti ja sisäministeri kertovat, mitkä heistä ovat olleet liputtamisen arvoisia taidekokemuksia. Liputa sinäkin taiteen puolesta. Jaa taidetarina.

 • Entisen orjarannikon aktiiviset nuoret kulkevat kohti unelmiaan

  Toimittaja Marja Vehkanen matkusti Beniniin.

  Entisen orjarannikon aktiiviset nuoret kulkevat kohti unelmiaan Pieni länsiafrikkalainen maa Benin tarjosi alkuvuodesta näkymän paitsi esivanhemmilta perittyjen perinteiden lävistämään elämänmenoon pikkukylissä myös kipeää siirtomaahistoriaa henkivään orjarannikkoon ja nuorten yrittäjien arkeen suurkaupunki Cotonoussa. Afrikan mantereen väestö on huomattavan nuori.

 • Beninin arki on voodoon ja väriloiston lävistämää

  Toimittaja Marja Vehkanen matkusti Beniniin.

  Beninin arki on voodoon ja väriloiston lävistämää Beninissä, Guineanlahden kainalossa, tallensin alkuvuodesta sydämeeni meren rytmin, voodoo-seremonian sykkeen, kipeää siirtomaahistoriaa henkivät kolkat ja suurkaupungin hektisen pauhun – ja ennen muuta tapaamani ihmiset. Huomioni ei voinut olla kiinnittymättä aluksi mereen, joka löi Grand-Popon rauhaisaan kalastajakylään tasai