Hyppää pääsisältöön

Elvis-kissan jäljillä – leffatuottaja etsii mennyttä mirriään kaupungilla

Claes Olsson elokuvassaan Elvis-kissan jäljillä.
Ohjaaja Olsson ja Elvis. Claes Olsson elokuvassaan Elvis-kissan jäljillä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Claes Olsson,Elvis kissan jäljillä

Velkaantunut elokuvatuottaja selvittää kadonneen Elvis-kissansa kohtaloa ja omaa menneisyyttään huumorin sävyttämässä seikkailussa.

Jossain määrin omaelämäkerrallisessa tarinassa rahavaikeuksiin joutunut elokuvatuottaja Tom, jota näyttelee Olsson itse, etsii Elvis-nimistä kissaansa eri puolilta kaupunkia. Kadonneen kissan varjolla keski-ikäinen mies voi käydä läpi elämänsä kipupisteitä ja etsiä myös itseään. Huumorin säestämässä tarinassa jotain löytyykin.

Tomin vaimoa, entistä tyttöystävää Pirjoa ja kirjailijatar Sirpaa esittää Satu Silvo kolmoisroolissa. Muissa osissa nähdään muun muassa Juha Muje, striptease-tanssija Eboni ja Elina Pohjanpää, joka tekee pienen roolin lehdenjakajana.

Suomenruotsalainen Claes Olsson oli tehnyt jo pitkän uran elokuvantekijänä ennen ensimmäistä kokoillan fiktioelokuvaansa Elvis-kissan jäljillä. Hän on ohjannut lyhyitä dokumentteja 1960-luvun lopulta saakka, ja tuottanut lukuisia pitkiä elokuvia 1980-luvulta alkaen. Elvis-kissan jälkeen hän on ohjannut neljä pitkää elokuvaa, Akvaariorakkaus (1993), Ihanat naiset rannalla (1998), Onnen varjot (2005) ja Colorado Avenue (2007), sekä yhden pitkän draamadokumentin, Taistelu Näsilinnasta 1918 (2012). Olsson on työskennellyt niin suomen- kuin ruotsinkielisissäkin tuotannoissa.

  • Elvis-kissan jäljillä (1987) Ohjaus ja käsikirjoitus: Claes Olsson. Rooleissa: Claes Olsson, Satu Silvo, Juha Muje, Markus Weckström, Ebony, Elina Pohjanpää.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa