Hyppää pääsisältöön

SM-kisat häipyvät Assemblyn ohjelmistosta – Counter-Strike, Overwatch ja moni muu peli toistaiseksi ilman järjestäjää

Assembly Summer 2018
Assembly Summer 2018 Kuva: Kirsi Ranta / Yle Assembly (tapahtuma)

Assemblyilla ei jatkossa enää pelata eSM-mitaleista Suomen elektronisen urheilun liiton etsiessä uusia kisajärjestäjiä.

Tapahtumajärjestäjä Assembly Organizing Oy:n toimitusjohtaja Pekka "Pehu" Aakko ilmoitti perjantaina 4. tammikuuta, että StarCraft 2:n, Hearthstonen, Overwatchin sekä Counter-Strike: Global Offensiven eSM-turnaukset häipyvät Assembly-tapahtumien ohjelmistosta kokonaan.

- Assembly luopuu 2019 eSM-turnausten järjestämisestä. Yhteistyö SEULin [Suomen elektronisen urheilun liiton] kanssa jatkuu muulla tavalla. Pro-turnauksia ja eri tasoista kilpapelaamista tarjotaan jatkossakin Assemblyillä sekä Winter- että Summer-tapahtumissa, Aakko kirjoitti Twitterissä.

Uutinen nostatti somessa hetkessä huolestunutta pohdintaa e-urheilun tulevaisuudesta Suomen suurimmassa pelitapahtumassa. Aakko vakuutti kuitenkin kilpapelaamisen jatkuvan "Assyillakin".

- Aika aikaansa kutakin. Sanoisin, että tulossa on parempaa Suomen esportsille. eSM-kisat jatkuvat varmasti, joku muu hoitaa ne. Me tullaan tekemään samojen pelien kanssa vain vähän muuta. Odotelkaa helmikuuta.

Seuraava Assembly-tapahtuma on Assembly Winter, joka järjestetään Helsingin Pasilassa 1.–3. helmikuuta. Yle on perinteisesti näyttänyt Assyjen e-urheiluturnauksia, ja esimerkiksi elokuussa 2018 CS:GOn eSM-finaalia seurattiin suorana sekä TV2:ssa että Yle Areenassa.

ENCE-joukkue
ENCE juhli CS:GOn Suomen mestaruutta Assembly Summerissa elokuussa 2018. ENCE-joukkue Kuva: Kirsi Ranta Counter-Strike: Global Offensive,Assembly (tapahtuma),e-urheilu,Ence

SEUL jatkaa SM-kilpailujen kilpailutusta

E-urheilun SM-kisoista vastuussa on Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL, joka myös tiedotti perjantaina jatkavansa kisojen kilpailutusta. Alun perin operaattorien kilpailutuksen oli määrä kestää vain joulukuun ajan.

Liiton sivuilla julkaistun tiedotteen mukaan päätös turnausten vapauttamisesta kilpailutukseen tehtiin ennen vuodenvaihdetta ja "hyvässä hengessä" Assemblyn kanssa.

Haussa ovat ensisijaisesti järjestäjät juuri Counter-Striken, Overwatchin, StarCraftin sekä Hearthstonen eSM-kisoille. Näiden lisäksi myös Artifact, League of Legends, Rocket League, PlayerUnknown's Battlegrounds, Fortnite sekä eri mobiilipelit ovat toistaiseksi ilman kisajärjestäjiä.

Sen sijaan iRacingin, Tekken 7:n NHL:n ja FIFAn, Dota2:n sekä tanssipelien eSM-kisoille on vuodelle 2019 järjestäjät jo olemassa. Muiden pelien osalta kilpailutus jatkuu tammikuun 2019 ajan ja päätökset uusista operaattoreista tehdään helmikuussa.

Korjaus 4.1.2019 kello 18.00: Assembly Winterissä ei ole pelattu eSM-mitaleista.