Hyppää pääsisältöön

Miehen malli – intialainen järjestö murtaa perinteitä ja väkivallan kulttuuria

Miehen malli -elokuva kertoo järjestöstä, joka haluaa vaikuttaa nuoriin poikiin, jotta he kohtelisivat tyttöjä ja naisia vertaisinaan.
Pojat kokoavat työpajassa kollaasin erilaisista naisista. MAVA-järjestö neuvoo poikia katsomaan asioita myös tyttöjen ja naisten näkökulmasta. Miehen malli -elokuva kertoo järjestöstä, joka haluaa vaikuttaa nuoriin poikiin, jotta he kohtelisivat tyttöjä ja naisia vertaisinaan. Kuva: napafilms Yle TV1,Miehen malli

TV1 torstaina 10.1.209 klo 19.00 - 19.55, uusinta sunnuntaina 13.1. klo 14.05, Areenassa

Naisiin kohdistuvat väkivallanteot riivaavat Intiaa. Joukkoraiskaukset ovat synnyttäneet maassa laajoja protesteja ja herättäneet maailmanlaajuista huomiota.

Mumbaissa toimiva järjestö Men Against Violence and Abuse (MAVA) murtaa väkivallan kulttuuria ja perinteistä miehen mallia Intiassa.

Kurssien ja keskusteluiden avulla pyritään muuttamaan nuorten miesten outoja käsityksiä naisten rooleista ja asemasta yhteiskunnassa. Uraauurtavaa työtä tekevä järjestö haluaa vaikuttaa nuoriin poikiin, jotta he kohtelisivat tyttöjä ja naisia vertaisinaan.

Miehen malli -elokuva kertoo intialaisesta järjestöstä, joka haluaa vaikuttaa nuoriin poikiin, jotta he kohtelisivat tyttöjä ja naisia vertaisinaan.
Ved ja hänen koulukaverinsa miettivät, kuinka tyttöjä voisi lähestyä. Miehen malli -elokuva kertoo intialaisesta järjestöstä, joka haluaa vaikuttaa nuoriin poikiin, jotta he kohtelisivat tyttöjä ja naisia vertaisinaan. Kuva: napafilms Yle TV1,Miehen malli

Yksi poikatyöhön osallistuvista on 16-vuotias Ved, jonka perhettä hallitsee väkivaltainen alkoholisti-isä. MAVA-järjestöä johtava sosiaalityöntekijä Harish Sadani ja hänen työparinsa Aspar tarjoavat nuorukaiselle vaihtoehtoisen, turvallisemman roolimallin ja valoa synkkiin tulevaisuudennäkymiin.

Harish Sadanin mukaan ratkaisu tasa-arvon saavuttamiseksi on kasvattaa nuorista pojista naisia arvostava sukupolvi. Onko uusi sukupolvi kypsä hylkäämään tiukat sukupuoliroolit vai painavatko perinteet enemmän? Riittääkö positiivinen miehen malli ja löytääkö nuori Ved uuden suunnan elämälleen?

Inka Achtèn ohjaama dokumenttielokuva Miehen malli näyttää toiveikkaan näkökulman ajankohtaiseen ja vaikeaan aiheeseen.

Boys Who Like Girls. Ohjaus ja käsikirjoitus: Inka Achtè. Tuotanto: Napafilms, Suomi, 2018.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.