Hyppää pääsisältöön

Yuja Wang peruuttaa - tilalle Aleksander Melnikov

Yuja Wang
Yuja Wang Kuva: Kirk Edwards Yuja Wang

Yksi tämän hetken suosituimmista pianisteista, Yuja Wang, on peruuttanut esiintymisensä RSO:n solistina 25.1.

Peruutus johtuu aikataulutuksen ongelmista, joita pianisti itse kommentoi näin:
”It is with a heavy heart that I am letting you all know that due to scheduling issues I am unable to appear with the Finnish Radio Symphony Orchestra later this month, where I was due to perform Schumann’s Piano Concerto. It’s always upsetting having to cancel any appearance and I send my apologies to everyone who was intending to be at the concert, to the Finnish Radio Symphony Orchestra and to Hannu Lintu. I hope for your understanding and look forward to returning to perform for the wonderful Helsinki audience as soon as possible.”

Wangin tilalla soittaa arvostettu, klassismin ja romantiikan ajan ohjelmiston hienostoneena tulkkina tunnettu venäläissyntyinen Aleksander Melnikov. Melnikov on muun muassa Lontoon Wigmore Hallin nimikkotaiteilija kaudella 2018-19 ja Tapiola Sinfoniettan taiteellinen partneri.

Konsertin ohjelma ei vaihdu. RSO esittää ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Webernin sinfonian, Schumannin pianokonserton sekä Thomas Larcherin sinfonian nro 2.

Asiakkaat voivat halutessaan palauttaa ostamansa kertalipun tai vaihtaa sen toiseen RSO:n kevään 2019 konserttiin Ticketmasterin myyntipisteissä / Musiikkitalon lipunmyynnissä 19.1. mennessä.

 • Laura Mikkola

  Laura Mikkola esiintyy RSO-festivaalilla.

  Laura Mikkola kuuluu kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin pianisteihin. Hän on esiintynyt joka puolella maailmaa. Mikkola opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Yhdysvalloissa Philadelphian Curtis-instituutissa ja Bloomingtonin musiikkikorkeakoulussa Indianassa. Hänen opettajiaan olivat mm.

 • Pekka Kuusisto

  Pekka Kuusisto esiintyy RSO-festivaalilla.

  Pekka Kuusisto murtautui suuren yleisön tietoisuuteen 19-vuotiaana voittamalla 1995 Sibelius-viulukilpailun.

 • Kaksi huikean kiinnostavaa konserttoa Magnus Lindbergin uran eri vaiheista

  Tapiola Sinfonietta vierailee RSO-festivaalilla.

  Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Harrison Birtwistle (s. 1934): Bach Measures Bachin musiikki on kiitollista materiaalia sovituksille, ei vain siksi että se soveltuu sellaisiin monellakin tavalla niin hyvin, vaan myös siksi, että hän itse aktiivisena omien ja muiden säveltäjien teosten sovittajana antoi siihen luvan.