Hyppää pääsisältöön

Isällinen vastuunkantaja

Pentti Ruuskanen Uusi Päivä -sarjasta.
Pentti Ruuskanen Uusi Päivä -sarjasta. Kuva: Yle Uusi päivä (tv),Juhani Laitala,pentti ruuskanen

Pentti Ruuskanen on aurinkopaneeleita valmistavan Sunerin perustaja, joka kantaa huolta niin yrityksensä, kuin koko Virtauksen tulevaisuudesta.

Ruuskanen on leskimies. Hänen vaimonsa Margit kuoli, kun heidän lapsensa Marika ja Aleksi olivat vasta teini-iässä. Ruuskanen oli lempeä mutta poissaoleva isä, sillä hänen elämänsä pääsisältö on aina ollut työ.
Vasta vakava aivoinfarktikohtaus pysäytti Ruuskasen.

Hän vetäytyi Espanjaan viettämään eläkepäiviä rakkaan maalausharrastuksensa parissa. Sieltä käsin hän kuitenkin yhä tarpeen tullen sekaantuu Virtauksen asioihin – tai saapuu vain
tapaamaan hyviä ystäviään Otso Karhua ja Aino Haavistoa.

Lisää ohjelmasta

 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.