Hyppää pääsisältöön

Prisma: Miksi syön liikaa? – Brittitutkija haluaa kumota ylipainoisuuteen liittyviä uskomuksia

Cambridgen yliopiston perinnöllisyystieteilijä Giles Yeo selvittää ylipainoon liittyvää tutkimusta.
Perinnöllisyystieteilijä Giles Yeo haluaa kumota ylipainoisuuteen liittyviä uskomuksia. Cambridgen yliopiston perinnöllisyystieteilijä Giles Yeo selvittää ylipainoon liittyvää tutkimusta. Kuva: Copyright BBC 2016 Yle TV1,Prisma: Miksi syön liikaa?

TV1 keskiviikkona 9.1.2019 klo 19.00 - 19.50, uusinta maanantaina 14.1. klo 23.25, Areenassa

Britanniaa vaivaa lihavuusepidemia, sillä maassa yli 60 prosenttia aikuisista on ylipainoisia. Ylipaino on 2000-luvun suurimpia terveydenhoidon ongelmia.

Cambridgen yliopiston perinnöllisyystieteilijä Giles Yeo tutkii lihavuuteen liittyviä geenejä. Yeon mukaan lihavuuteen tarjotaan yksinkertaista ratkaisua: syö vähemmän, liiku enemmän. Mutkikkaampaa on selvittää, miksi jotkut syövät liikaa.

BBC:n dokumentissa Yeo haluaa kuulla ylipainoisilta itseltään, miksi he syövät liikaa. Perinnöllisyystieteilijän tapaamien henkilöiden kertomukset paljastavat yllättäviä asioita. Tutkija haluaakin kumota ylipainoisuuteen liittyviä uskomuksia.

Yeo tapaa dokumentissa tutkijoita ja lääkäreitä, jotka etsivät uusia ratkaisuja lihavuusepidemiaan. Voitaisiinko ruokahalua säädellä tulevaisuudessa hormonipistoksella? Tutkijat selvittävät yhtenä keinona myös ulosteensiirtoa, jonka avulla lisättäisiin kylläisyyden tunnetta ja edistettäisiin painonpudotusta.

Why Are We Getting So Fat? Tuotanto: BBC, Britannia, 2016.

Kommentit