Hyppää pääsisältöön

Jouko Jokinen: Yle ei anna ulkopuolisten intressien vaikuttaa journalismiinsa

henkilökuva
henkilökuva Kuva: Yle Jouko Jokinen

Helsingin Sanomat on esittänyt Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaa kohtaan vakavia syytöksiä toimittajien integriteetistä. Ylen toimittajat eivät ole ulkopuolisten ohjailtavissa.

Lehti esitti Etusivun rikokset- kirja-arviossaan (29.12.2018) tulkinnan, jonka mukaan Ylen toimittaja lähti mukaan Puolustusvoimien vaikuttamisoperaatioon uutistilanteen yhteydessä vuonna 2017. Yle kiisti julkisuudessa (STT 3.1.2019, SK 5.1.2019) HS:n virheellisen tulkinnan, ja tämä kanta on saatettu myös HS:n tietoon.

Tästä huolimatta Helsingin Sanomat on jatkanut vahingollisen tulkinnan esittämistä, väittäen muun muassa, että Puolustusvoimilla olisi ollut niskalenkki Ylen toimittajasta (HS 8.1.2019). Väite on vakava ja väärä. Yle kiistää ehdottomasti, että toimituksessa olisi työskennellyt Puolustusvoimien ohjailtavissa ollut toimittaja. Sellaisia epäilyksiä Ylessä ei ole ollut.

On erittäin vahingollista koko vastuullisen journalismin kannalta esittää tällaisia tulkintoja faktoina. Yle ei ole antanut, eikä anna jatkossakaan ulkopuolisten intressien vaikuttaa journalismiinsa.

Jouko Jokinen
vastaava päätoimittaja
Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua