Hyppää pääsisältöön

YleX:n soitetuimman biisin vuonna 2018 teki Vesta – artisteista JVG:tä kuultiin eniten

Kuvakollaasi YleX:n soitetuimmista artisteista.
Kuvakollaasi YleX:n soitetuimmista artisteista. Kuva: Juuli Aschan / YleX YleX

YleX:n musiikkivuosi oli täynnä sekä kotimaisia että ulkomaisia ajankohtaisia artisteja ja lupaavia tulokkaita. Yhteensä YleX:llä soitettiin vuonna 2018 lähes 12 000 eri biisiä ja soitettavan musiikin määrää lisättiin noin viidenneksellä edellisvuoteen verrattuna, mikä tarkoittaa noin 500 tuntia lisää musiikkia!

Soittolistalle vuoden aikana nostettiin uusina kasvoina lähes 100 uutta kotimaista ja ulkomaista artisteja, joiden joukkooon mahtuivat muun muassa Etta, Lukas Leon ja Billie Eilish. Soitetuimmaksi kappaleeksi nousi YleX:n vuoden 2018 Läpimurto-artisti Vesta Ota varovasti -biisillä.

Kuluneen vuoden aikana urbaani musiikki hallitsi musiikkimaailmaa, ja se kuului myös YleX:llä. Kanavan soitetuimpien artistien joukkoon ylsivät muun muassa JVG, Cardi B, Pyhimys ja Drake.

Yksi vuoden soitetuimmista kappaleista oli Antti Tuiskun tekemä YleX:n kesäkumibiisi Kumipuku, jota striimattiin vuoden aikana kultalevyn verran.

Vuoden soitetuimmat YleX:llä.
Vuoden soitetuimmat YleX:llä. Kuva: Juuli Aschan / YleX YleX

– Popmusiikissa eletään vahvojen naisten aikaa, mikä näkyy myös YleX:n soitetuimpien kappaleiden listalla. Vesta, Sanni ja Haloo Helsinki! ovat soitetuimpien biisien takana ja ulkomaisista artisteista muun muassa Dua Lipa, Cardi B ja Ariana Grande olivat musiikkimaailman keskiössä ja vuoden isoimpien biisien tekijöitä, YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen kommentoi.

Hakasen mukaan popmusiikissa eletään aikaa, jolloin omaperäiset artistit menestyvät ja lyövät läpi. Tällaisista artisteista esimerkeiksi hän nostaa YleX:n soittolistalla olleet Travis Scottin, Billie Eilishin, BTS:n ja Ruusujen kaltaiset artistit.

Vuonna 2018 YleX jatkoi satsaustaan musiikkiohjelmiin, kun heti tammikuussa kanavalla alkoi YleX Throwback sekä neljä uuden musiikin erikoisohjelmaa. Yhteensä uuden musiikin erikoisohjelmia YleX:llä kuultiin 32 tuntia joka viikko.

Kotimaisien 35 artistin lisäksi soittolistalle nousi 60 uutta ulkomaista artistia. Katso kaikki YleX:n soittolistalle vuonna 2018 nousseet uudet artistit soittolistalta.

Ota haltuun YleX:n 100 soitetuimman kappaleen soittolista!

Artikkelia muokattu 10.1. kello 9.55: Korjattu grafiikkaa ja aloitettujen musiikin erikoisohjelmien määrä korjattu neljästä viiteen.