Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Aamiainen Tiffanylla

Kuvassa Aamiainen Tiffanylla kirjan kansi sekä elokuvassa näyttelevä Audrey Hepburn.
Kuvassa Aamiainen Tiffanylla kirjan kansi sekä elokuvassa näyttelevä Audrey Hepburn. Kuva: Jarmo Laitaneva Yle Puhe,Aamiainen Tiffanylla

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen uusi ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Jarmo Laitanevan toimittaman ohjelmasarjan toisessa jaksossa torstaina 17.1. klo 14.02 alkaen keskiössä on Aamiainen Tiffanylla. Truman Capoten luoma elegantti mutta hieman paheellinen Holly Golightly on yksi modernin naisen esikuvista, jota Audrey Hepburn tulkitsi hienosti ja mieleenpainuvasti Blake Edwardsin samannimisessä elokuvassa.

Kirjasta ja leffasta keskustelevat Nuori Voima -lehden päätoimittaja, kriitikko Maaria Ylikangas sekä Rakkautta & Anarkiaa festivaalin toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Aamiainen Tiffanylla - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Truman Capoten (Breakfast at Tiffany’s 1958) vai Blake Edwardsin (Breakfast at Tiffany’s 1961). Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustele
 • Kysy mitä vaan - esitä oma kysymyksesi ja ehdota vieraita

  Yle Puheen Kysy mitä vaan on täällä taas

  Yle Puheen Kysy mitä vaan -ohjelma on tehnyt paluun. Ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Kerro ketä sinä haluaisit kuulla ohjelmassa ja esitä hänellä oma kysymyksesi.

 • Korjaus: Aamu TV:n Jälkiviisaat Yle Puheessa

  Korjaus Aamu TV:n Jälkiviisaisiin

  Yle Puheessa uusittiin perjantain 9.8. Aamu TV:n Jälkiviisaat -osio. Kyseisessä keskustelussa vieraana ollut toimittaja Anu Partanen kertoi perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-Ahon olleen norjalaisen massamurhaaja Anders Breivikin esikuva. Partanen on myöhemmin viestipalvelu Twitterissä pahoitellut keskustelussa käyttämäänsä sanavalintaa.

 • Yle Puheen Tarinoiden Kesä - seikkailua, saunomista ja fanittamista

  Yle Puheen kesässä seikkaillaan, saunotaan ja fanitetaan.

  Kesä on täällä, ja niin on myös Yle Puheen ainutlaatuiset kesäohjelmat. Puheen kesä on omistettu tarinoille. Tarinoita kuullaan kesäilmiöistä, faniudesta, saunomisesta, seikkailuista, Itämerestä ja bändielämästä. Kesäohjelmistoon sukelletaan heti juhannuksen jälkeen.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Papillon

  Kirja vs. Leffa: Papillon, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan maailman kuuluisimman vankilaolojen ja -pakojen kuvaukseen, kun käsittelyssä on Papillon. Vanki nimeltä Papillon on Henri Charrièren omaelämäkerrallinen romaani vuodelta 1969. Kolme vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen Franklin J. Schaffner ohjasi kirjasta elokuvan, jonka päärooleissa esiintyvät Steve McQueen ja Dustin Hoffman. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?