Hyppää pääsisältöön

Kuolema maalaa taulun – ranskalainen jännityssarja taiteen ja rikosten maailmassa

Nuori taidehistorioitsija ja poliisi selvittävät uudessa ranskalaissarjassa taidemaailmaan liittyviä rikoksia.
Ranskalaissarjan päähenkilöitä ovat taidehistorioitsija Florence Chassagne (Eléonore Gosset-Bernheim) ja poliisi Antoine Verlay (Nicolas Gob). Nuori taidehistorioitsija ja poliisi selvittävät uudessa ranskalaissarjassa taidemaailmaan liittyviä rikoksia. Kuva: T.Langro Yle TV1,Éléonore Gosset,Nicolas Gob,Kuolema maalaa taulun

TV1 sunnuntaisin 30.8. - 4.10.2020 klo 17.10 - 18.00 (1. kausi) ja 11.10. - 15.11. (2. kausi), Areenassa

Toisen polven taidehistorioitsija Florence Chassagne (Eléonore Gosset-Bernheim) työskentelee Louvren taidemuseossa Pariisissa. Poliisin rikostutkija Antoine Verlay (Nicolas Gob) on siirretty erikoistehtäviin, selvittämään taidemaailman rötöksiä.

Taidetuntija ja poliisi ovat kaikkea muuta kuin luodut toisilleen ja hedelmälliselle yhteistyölle.

Rikostarinoita ja taidehistoriaa yhdistävä ranskalainen jännityssarja Kuolema maalaa taulun kurkistaa hassahtaneiden taidekeräilijöiden ja ovelien väärentäjien sekä huijareiden maailmaan. Sarjasta nähdään uusintana kaksi tuotantokautta peräkkäin. Kolmas kausi on tulossa ohjelmistoon myöhemmin!

Florence vaikuttaa vastahakoisen työparinsa silmissä epäkäytännölliseltä, kun taas Antoine itse on täysi ummikko taiteessa. Työparin on rikosjuttujen takia ryhdyttävä tulkitsemaan taideteoksia, jotta he tutustuvat taiteilijaan ja varkaan sielunelämään paremmin.

Nuori taidehistorioitsija ja poliisi selvittävät uudessa ranskalaissarjassa taidemaailmaan liittyviä rikoksia.
Nuori taidehistorioitsija ja poliisi selvittävät uudessa ranskalaissarjassa taidemaailmaan liittyviä rikoksia. Yle TV1,Kuolema maalaa taulun

Kulissit tuskin voisivat olla komeammat, sillä sarjan kaksiosaisissa tarinoissa liikutaan Ranskan kulttuurikohteissa kuten upean Louvren taidemuseon saleissa. Raha ja rakkaus pyörittävät rehellistä taidemaailmaa, saati sitten ammattimaisia huijareita.

Muissa rooleissa näyttelevät Philippe Duclos, Benjamin Egner, Stéphan Wojtowicz, Louis-Do de Lencquesaing, Emmanuel Noblet ja Farida Rahouadj. Vierailevina tähtinä sarjassa nähdään ranskalainen Miou-Miou ja italialainen Venantino Venantini.

Sarjan ohjaajana on toiminut muun muassa ruotsalais-ranskalainen Charlotte Brandström. Hän on ohjannut myös sarjoja Outlander, Rouva ministeri ja Greyn anatomia.

L'art du crime. Idea ja käsikirjoitus: Angèle Herry-Leclerc ja Pierre-Yves Mora. Tuotanto: Gaumont Television, France Télévisions, Ranska 2018-19. Draamasarjaa on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Keskustele