Hyppää pääsisältöön

Sohvaperunat jatkoi voittoputkeaan – Ylen ohjelmille yhdeksän Kultaista Venlaa

Sohvikset Jari ja Sanna sohvalla.
Sohvikset Jari ja Sanna sohvalla. Kuva: Endemol Shine Finland Sohvaperunat

Kultaiset Venlat jaettiin vuoden 2018 parhaille kotimaisille ohjelmille ja esiintyjille. Sohvaperunat palkittiin kolmatta kertaa peräkkäin vuoden parhaana viihdeohjelmana.

Katsojien äänestämät kategoriat olivat Ylen juhlaa.

Yle TV1:n Puoli seitsemän palkittiin Kultainen Venla -gaalassa vuoden parhaana tv-ohjelmana. Mikko Kekäläisen ja Susanna Laineen juontama hyväntuulinen asiaohjelma valittiin voittajaksi yleisöäänestyksen perusteella. Tuotanto: Yle uutis- ja ajankohtaistoiminta.

Vuoden parhaina esiintyjinä palkittiin metsästykseen ja kalastukseen keskittyvän Eränkävijät-ohjelman Aki ja Äijä-koira. Ohjelma nähdään Yle TV1:llä. Tuotanto: NTRNZ Media.

Paras lasten- ja nuortenohjelma oli Yle Areenassa nähty tubettajien selviytymisseikkailu Metsähaaste. Tuotanto: Yellow Film & TV.

Yleisöäänestyksessä annettiin noin 160 000 ääntä.

Sohvikset paras viihdeohjelma, futiksen MM-kisat vuoden tv-tapahtuma

Paras viihdeohjelma oli jo kolmatta kertaa peräkkäin Yle TV2:ssa nähty Sohvaperunat. Sohvisten aito ja vilpitön tyyli hurmaa katsojia jälleen, kun sarjan seitsemäs kausi starttaa perjantaina 25.1. Tuotanto: Endemol Shine Finland.

Elossa 24h palkittiin vuoden parhaana uutis-, ajankohtais- ja asiaohjelmasarjana. Ohjelmassa seurataan suomalaisten tarinoita terveydenhuollon parissa. TV1:llä nähty ohjelma voitti viime vuonna seurantareality-sarjan. Tuotanto: ITV Studios Finland.

Yle Areenassa nähdyn Sekasin-sarjan ohjaaja Teemu Nikki palkittiin gaalassa Vuoden ohjaajana. Sarjassa seurataan psykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla tutustuneita nuoria. Tuotanto: It’s Alive Films.

Vuoden televisiotapahtumaksi nostettiin Jalkapallon MM-kisat 2018, joita seurattiin kesällä Yle TV2:ssa ja Areenassa. Tuotanto: Yle Urheilu.

Molemmat parhaiden näyttelijöiden palkinnoista menivät Ylen ohjelmissa esiintyneille. Paras naisnäyttelijä Pihla Viitala tähdittää TV2:n Karppi-sarjaa rikosetsivä Sofia Karppina. Sarjan toinen tuotantokausi nähdään Ylen kanavilla kevätkaudella 2020. Tuotanto: Dionysos Films.

Parhaana miesnäyttelijänä palkittiin Eero Aho, joka esittää Antero Rokkaa TV1:llä nähtävässä Tuntemattomassa sotilaassa. Tuntematon sotilas on Aku Louhimiehen elokuvan pohjalta tuotettu viisiosainen tv-sarja. Tuotanto: Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017.

Kultaisen Venlan elämäntyöpalkinto jaettiin Ritva Valkamalle.

Yle tuottaa ohjelmia yhteistyössä tuotantoyhtiöiden kanssa.

Katso kaikki palkinnon saajat Kultaisen Venlan sivuilta.

Televisioakatemia Ry:n järjestämässä Kultainen Venla -kilpailussa alan ammattilaiset ja televisiokatsojat valitsevat vuoden menestyneimmät kotimaiset ohjelmat ja esiintyjät. Voittajat palkittiin 11.1.2019 Suomen Kansallisoopperassa pidetyssä gaalassa ja tilaisuus televisioitiin suorana lähetyksenä Yle TV2 -kanavalla.