Hyppää pääsisältöön

Akustista suomifolkkia ja 'mumford'-soundia kaivataan - sitä tarjosi freesi ja ilmava Ylva Haru

Ina Forsman ja Vilma Alina pitävät käsissään kosketinsoitinta
Ina Forsman ja Vilma Alina pitävät käsissään kosketinsoitinta Kuva: Yle/Tero Ylioja Levylautakunta,Vilma Alina,Ina Forsman

Levyuutuuksia arvioimassa musiikintekijät Vilma Alina ja Ina Forsman sekä toimittaja Toni Laaksonen.

Levylautakunnan tulos

1. Ylva Haru: Elämä kantaa (Lotta Jääskelä) 26 pistettä

Täydellinen biisi, joka antaa happea huonoon päivään! Ylva Haru -taiteilijanimellä musiikkia tekevä Lotta Jääskelän ensimmäinen kokopitkä albumi Linnut on juuri julkaistu. Ensisingle sai Levylautakunnassa kiitosta miellyttävästä, herkästä laulajan äänestä ja freesistä ja ilmavasta sovituksesta.

2. Särkyneet: Discokellari (Milla Härmä) 23 pistettä

Nokkela ja kekseliäs sanoitus, joka tarinallaan tarttuu kuulijaan heti alussa. Vahva fiilis ja kiihkeä imu välittyy kohta 10 vuotta kasassa olleen Särkyneet -yhtyeen uutuudesta. Ina Forsman sanoi tekstistä, että oli ihan naisversio Juicesta.

3. Chaka Khan: Hello happiness (C.Khan - T. David - S. Wilkes - S.R. Taylor - T. Gill) 21 pistettä

Aikamatka 70-luvun discoiluun ja Michael Jacksonin musiikkiin sairaan hyvältä ja teknisesti taitavalta laulajalta. 65-vuotias Chaka Khan on funk-ikoni, jonka ura alkoi 70-luvun alussa. Tässä uudessa sinkussa basisti oli ihan irti!

4. Jack Savoretti: Candlelight (Jack Savoretti - Joel Potts) 20 pistettä

Draamaa sovituksessa ja hienoa raspia laulajan äänessä. Brittiläinen Jack Savoretti on uudella levyllään romatiikan ja eurooppalaisen suuren viihteen jäljillä. Kappaleen heikoin kohta Levylautakunnan mielestä oli kertosäe, joka latistui vähän euroviisumaiseksi.

5. Maarit: Kaarina (Maarit Hurmerinta) 17 pistettä

Sympaattisesti ja aidosti pikkutytön maalimasta kertoo Maaritin uusi single. Maaritin uutta albumia enteilevä single on tarina laulajan omista muistoista. Hyvän mielen kappale, johon nuorella raadilla oli kuitenkin vaikea samaistua.

6. Ressu Redford: Se olit aina sinä (Ilkka Wirtanen - Juho Sillanpää - Samuli Sirviö) 16 pistettä

Tarttuvaa, tanssittavaa, mutta vanhahtavaa poppia. Ressu Redford teki huikeita myyntimenestyksiä -90-luvulla siirryttyään suomenkielisiin lauluihin. Nyt pitkästä aikaa taas Ressulta soolomateriaalia. Miellyttävä lauluääni ja nokkelat syntetisaattorikuorot saivat kiitoksia.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi