Hyppää pääsisältöön

Kyllä! Suomessa on Yle Vaalisohvia

Ylen Vaalisohvan pääkuva. Kuvassa vihreän plyysisohvan edessä on olohuoneen pöytä. Pöydällä viisi kahvikuppia ja iso lautanen täynnä korvapuusteja.
Ylen Vaalisohvan pääkuva. Kuvassa vihreän plyysisohvan edessä on olohuoneen pöytä. Pöydällä viisi kahvikuppia ja iso lautanen täynnä korvapuusteja. Kuva: Jarno Tahvanainen Yle Uutiset,kampanjat,eduskuntavaalit,vaalikampanja,vaalisohva

Yle Vaalisohvan suosio yllätti positiivisesti. Lähes 500 suomalaista haluaa kutsua eduskuntavaaliehdokkaita kotisohvalle.

Kiitos kaikille ilmoittautuneille!

Aiheissa nousivat esille monet suomalaisten arjessa vaikuttavat asiat, kuten työllisyys, asumisen edellytykset eri puolilla maata sekä lapsiperheiden ja vammaisten tukeminen.

Kukin Ylen aluetoimitus valitsee oman vaalipiirinsä aiheen Yle Vaalisohvalle ja on yhteydessä aiheen ilmoittajaan. Yle Vaalisohvat kuvataan tammi- ja helmikuun aikana. Videot julkaistaan Yle Areenassa maaliskuussa.

 • Täytetään Suomen kartta Vaalisohvilla

  Kuka keskusteli Vaalisohvalla? Klikkaa palloa.

  Kuka kutsui poliitikkoja Vaalisohvalleen? Kuka vastasi kutsu ja mistä Vaalisohvalla keskusteltiin? Kartalla näkyvää palloa klikkaamalla näet tarkemmat tiedot ja millaisia terveisiä lähetettiin kansanedustajille.

 • Näin järjestät oman Vaalisohvan

  Kutsu ehdokas kotiisi keskustelemaan.

  Kutsu ehdokkaat kahville ja järjestä oma Vaalisohva Yle on tuonut eduskuntavaaleihin uudenlaisen vaalikeskusteluohjelman Vaalisohvan. Ohjelmaan mukaan ilmoittautuneet ovat itse valinneet aiheet, joista keskustellaan kahden eduskuntavaaleissa ehdolla olevan kanssa. Tammi-helmikuun aikana Ylen kuvausryhmä käy 12 suomalaisessa kodissa.

 • Kyllä! Suomessa on Yle Vaalisohvia

  Lähes 500 suomalaista haluaa kutsua ehdokkaan kotisohvalleen

  Lähes 500 suomalaista haluaa kutsua eduskuntavaalien ehdokkaita kotisohvalleen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Vaalisohva

Osallistu #ylevaalisohva

 • Näin järjestät oman Vaalisohvan

  Kutsu ehdokas kotiisi keskustelemaan.

  Vaalisohvan idea on vapaasti käytettävissä. Kuka tahansa – yksityinen henkilö tai yhteisö – voi kutsua tulevien vaalien ehdokkaita kotiinsa keskustelemaan. Vaalisohva on ehdokkaillekin mahdollisuus avata vaaliteemojaan kotoisasti kahvikupin äärellä sohvan lämmössä.

 • Kerro Vaalisohvastasi

  Kenet kutsuit Vaalisohvallesi? Mistä keskustelitte ja millaiset terveiset haluatte lähettää uudelle eduskunnalla. Ilmoita sohvasi kartalle ja lähetä kuvia ja tekstejä omasta Vaalisohvastasi tai osallistu somessa tunnisteella #vaalisohva. Katso tarkemmat ohjeet.

 • Kyllä! Suomessa on Yle Vaalisohvia

  Lähes 500 suomalaista haluaa kutsua ehdokkaan kotisohvalleen

  Lähes 500 suomalaista haluaa kutsua eduskuntavaalien ehdokkaita kotisohvalleen.