Hyppää pääsisältöön

Eränkävijät sai Metsästäjäliiton Wadén-palkinnon

Aki, Äijä, Emilia ja päivän suurimmat kalasaaliit.
Eränkävijöiden Aki, Äijä, Emilia ja päivän saalis. Aki, Äijä, Emilia ja päivän suurimmat kalasaaliit. eränkävijät

Metsästäjäliitto palkitsi Ylen Eränkävijät-sarjan Wadén-palkinnolla. Palkinto jaettiin 15.1.2019 ensimmäistä kertaa.

Wadén-palkinnon vastaanotti biologi Manu Soininmäki, joka on yksi sarjan päähenkilöistä. Tunnustus myönnetään taholle, joka on merkittävästi edistänyt metsästystä tai riistanhoitoa.

Eränkävijät seuraa muutaman intohimoisen eränkävijän elämäntapaa ja retkiä. Sarjan henkilöitä yhdistää rakkaus luontoon, vaikka he ovat taustoiltaan ja tarinoiltaan erilaisia ja eri puolilta Suomea.

Metsästäjäliiton hallituksen puheenjohtaja Tuomas Hallenbergin mukaan Eränkävijät tuo positiivisella tavalla vastuullisen eränkäynnin perinnettä nykypäivään. Liitto kiittää Eränkävijöitä myös sen ennakkoluulottomasta toteutuksesta.

“Sarja on myyty jo yli 30 maahan, joten suomalaisen luonnon kauneus ja metsästäjien sitä kohtaan tuntema arvostus välittyvät myös ympäri maailmaa”, Hallenberg lisää.

Sarjan on Ylelle tuottanut NTRNZ Media.

“Metsästäjäliiton tunnustus lämmitti koko tekijätiimin mieltä. Kun metsästäjät itse antavat tunnustusta tekemästämme työstä, niin sitä tietää todellakin onnistuneensa”, Eränkävijöiden vastaava tuottaja Teemu Hostikka iloitsee.

Eränkävijät on myös ainoa Kultaisilla Venloilla palkittu eräohjelma.

Eränkävijöiden Aki Huhtanen ja hänen Äijä-koiransa palkittiin 11.1.2019 vuoden parhaina esiintyjinä Kultaisella Venlalla. Edellisenä vuonna ohjelma palkittiin parhaana tv-ohjelmana.

Wadén-palkinto on 1000 euron arvoinen rahapalkinto, kunniakirja ja metsäaiheinen grafiikkateos. Palkinto saa nimensä Daniel Johannes Wadénin mukaan, joka oli Suomen puhelintoiminnan merkittävimpiä pioneereja sekä erittäin innokas metsästäjä ja riistanhoidon puolestapuhuja.