Hyppää pääsisältöön

Miten käy allun, sergej'n ja suNnyn Katowicessa? Vuoden ensimmäinen CS:GO-huipputurnaus suorana Yle Areenassa

Aleksi Jalli ja Miikka Kemppi
Aleksi "allu" Jallin edustama ENCE sekä Miikka "suNny" Kempin mousesports taistelevat molemmat pääsystä major-turnaukseen. Aleksi Jalli ja Miikka Kemppi Kuva: Yle/Kirsi Ranta & Rapa Media Counter-Strike: Global Offensive

Suomen ykköstiimi ENCE, Miikka "suNny" Kempin edustama mousesports sekä Otto "ottoNd" Sihvon Valiance taistelevat Europe Minor Championshipin voitosta ja pääsystä Katowicen major-turnaukseen. Yle esittää CS:GO-turnauksen pelejä suorana Areenassa.

Europe Minor Championship -turnaus pelataan Puolan Katowicessa 16.–20. tammikuuta. 50 000 dollarin turnauksen voitosta taistelee kahdeksan eurooppalaista huippujoukkuetta, mukaan lukien Suomen ykköstiimi ja Counter-Strike: Global Offensiven hallitseva Suomen mestari ENCE.

ENCEn viisikon muodostavat Aleksi "allu" Jalli, Jere "sergej" Salo, Aleksi "Aleksib" Virolainen, Jani "Aerial" Jussila ja Sami "xseveN" Laasanen. Lisäksi suomalaisväriä turnaukseen tuovat mousesportsin tähtipelaaja Miikka "suNny" Kemppi sekä Valiancen Otto "ottoNd" Sihvo.

Rahapalkintojen sijaan joukkueille suurin porkkana tapahtumassa on pääsy samassa kaupungissa helmi-maaliskuussa pelattavaan major-turnaukseen. Minor-turnauksen finalistit saavat suorat paikat IEM Majoriin ja kolmonen pääsee karsintoihin. ENCE ei ole koskaan ennen selviytynyt major-turnaukseen, ja joukkue on asettanut sen yhdeksi kilpailuvuoden 2019 tavoitteeksi.

"Majorit on aina ollut tavoite" – lue ENCEn päävalmentajan Slaava "Twista" Räsäsen haastattelu

Yle esittää Katowicen minor-turnauksen otteluita suorana Yle Areenassa. Ensimmäinen keskiviikkona 16.1. nähtävä ottelu on Kempin mousesportsin ja Sihvon Valiancen välinen mittelö. Tämän jälkeen jännätään ENCEn ja turkkilaisen Space Soldiersin välistä koitosta.

Turnauksen kahdeksan joukkuetta on jaettu kahteen lohkoon. Pudotuspelien jälkeen turnaus huipentuu lauantaina 19.1. pelattaviin ylemmän ja alemman jatkokaavion finaaleihin sekä sunnuntaina 20.1. pelattavaan ratkaisuotteluun, jossa pelissä on paikka major-karsintaan.

Europe Minor Championship - Katowice 2019

Tulokset ja Yle Areenassa nähtävät ottelut (ohjelma tarkentuu turnauksen edetessä)

Keskiviikko 16.1.
Lohko A
mousesports – Valiance 14-16
Team Vitality – OpTic Gaming 16-8
Valiance – Team Vitality 1-2 (15-19, 16-11, 4-16)

Lohko B
North – Windigo 6-16
Space Soldiers – ENCE 6-16
Windigo – ENCE 0-2 (12-16, 3-16)

Torstai 17.1.
Lohko A
mousesports – OpTic Gaming 2-0 (16-14, 16-11)
Valiance – mousesports 2-0 (16-12, 16-8)

Lohko B
North – Super Soldiers 2-0 (16-5, 16-13)
Windigo – North 1-2 (16-12, 9-16, 13-16)

Perjantai 18.1.
18:15 Team Vitality – North | BO3
21:45 ENCE – Valiance | BO3

Lauantai 19.1.
16:15 alemman jatkokaavion välierä: Valiance - Team Vitality | BO3
22:00 ylemmän jatkokaavion finaali: ENCE - North | BO3

Sunnuntai 20.1.
18.15 alemman jatkokaavion finaali | BO3

Ylen lähetyksissä suomenkielisistä selostuksista vastaavat Tomi ”toMi” Pitkänen ja Kalle ”gaLezki” Kareinen.

Lue lisää:

Tällaista on ammattipelaajan arki – uutuusdokumentti seuraa Suomen parhaan CS:GO-joukkueen taivalta suurille areenoille

ENCEllä heti edessä vuoden tärkein turnaus: "2019 tavoitteina pääsy majoreille ja maailman top-kymppiin"