Hyppää pääsisältöön

Tällainen on Sohvaperunoiden 7. kauden kokoonpano!

Sohvaperunoita 7. tuotantokaudella, paljon ihmisiä istumassa sohvalla ja sen takana.
Sohvaperunoiden 7. tuotantokausi alkaa 2.1.2019 klo 21.00. Sohvaperunoita 7. tuotantokaudella, paljon ihmisiä istumassa sohvalla ja sen takana. Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat

Kevätkaudella 2019 suosikkisarjaan liittyy mukaan kolme uutta sohvaperunakokoonpanoa! Ensimmäistä kertaa uusia perunoita päästään näkemään ruudussa perjantaina 1. helmikuuta.

Tutustu uusiin perunoihin tästä ja katso myös, ketkä vanhoista perunoista jatkavat mukana sarjan seitsemännellä tuotantokaudella.

Jani ja Simo, Riihimäki

Jani ja Simo istuvat sohvalla.
Jani ja Simo ovat 7. kauden uusia sohvaperunoita. Jani ja Simo istuvat sohvalla. Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat

Kajaanista Etelä-Suomeen elämän perässä päätyneet 44-vuotiaat lapsuudenkaverit Jani ja Simo ovat perheellisiä filosofian ja historian maistereita. Ystävykset haastavat usein toisiaan älyllisesti ja älyttömästi ja ovat omien sanojensa mukaan muutenkin eri ääripäissä monessa asiassa. Kuninkaallisten häät, Euroviisut ja muut suuret kansakuntia yhdistävät spektaakkelit kiinnostavat heitä suuresti, ja silloin kaksikko kokoontuukin viettämään harvinaista miesten iltaa.

Inka ja Olli-Pekka, Helsinki

Inka ja Olli-Pekka halailevat sohvalla.
Inka ja Olli-Pekka katsovat tv-ohjelmia Sohvaperunoiden 7. kaudela. Inka ja Olli-Pekka halailevat sohvalla. Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat

Inka ja Olli-Pekka ovat kolmekymppinen pariskunta Helsingistä. Radiotoimittajana työskentelevä Inka rakastaa aikuisten värityskirjoja. Talonmiehenä ja puutarhanhoitajana toimiva Olli-Pekka pitää puolestaan musiikista. Työkiireiden ja harrastusten ohessa ehditään istahtaa myös television pariin. Lauluohjelmat laulattavat, ja aidon rehellinen mielipide löytyy realitysta kuin realitysta.

Susanna, Mika, Annika, Olivia ja Veera, Riihimäki

Kuvassa Mika, Veera, Olivia, Annika ja Susanna istuvat sohvalla.
Kuvassa Mika, Veera, Olivia, Annika ja Susanna liittyvät sohvaperunoiden joukkoon 7. kaudella. Kuvassa Mika, Veera, Olivia, Annika ja Susanna istuvat sohvalla. Kuva: Pyry Pietiläinen / Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat

Susanna ja Mika asuvat lastensa Annikan, 18, Olivian, 16, ja Veeran, 14, kanssa maaseudulla isossa omakotitalossa. Koko aktiivinen perhe mahduttautuu usein yhtä aikaa television äärelle. Puheliaat ja rakkausrealityja rakastavat tytöt määräävät mitä milloinkin katsotaan. Perheen isä Mika on porukan hiljaisin, eikä hänellä ole sanavaltaa sohvalla kanava- tai ohjelmavalintojen suhteen. Jos hän joskus saisi päättää, telkkarista katsottaisiin Kummeleita tai urheilua.

Sohvalla tuttuun tapaan myös...

Viime kauden sohvaperunoista suurin osa nähdään myös seitsemännellä kaudella.

Eero, Henkka, Åke ja Veka, Helsinki

Lauttasaaren seniorikodin Veka, Henkka, ja Åke edustavat laaja-alaista tietämystä vuosien kokemuksella. Eero alkuperäiskokoonpanosta on tällä kaudella jättäytynyt terveyssyistä porukan tv:n katseluistunnoista pois, mutta saattaa tehdä toivotun paluun mikäli kunto antaa myöten! Televisiosta nämä herrasmiehet katselisivat mieluiten vain urheilua, mutta paremman puutteessa erilaiset tietovisailut ja ajankohtaisohjelmatkin kelpaavat. Tältä porukalta tulee suora ja kaunistelematon mielipide kaikkeen katsottuun.

Tanja ja Sannis & Ruusa, Nousiainen

Ystävykset Tanja ja Sannamari ”Sannis” ovat tunteneet toisensa 15 vuotta, ja he kyläilevät toistensa luona noin kerran viikossa. Sanniksen harrastuksiin kuuluvat esimerkiksi mummoilu ja kotoilu, ja Tanja tykkää ratkoa japanilaisia ristikoita sekä palapelejä. Usein Sanniksen ja Tanjan kainaloon sohvalle pyrkivät myös Sanniksen englanninbulldoggi Elviira ja napolinmastiffi Väinö. Lisää ruuhkaa sohvalle tuo myös Sanniksen kahdeksan kuukauden ikäinen Ruusa-tytär.

Linda ja Jani sekä Daniel ja Samuel, Oulu

Oulussa itse suunnittelemassaan ja rakentamassaan omakotitalossa asuvat Linda ja Jani poikineen. Linda rakastaa sisustusohjelmia, jotka antavat Janin mukaan hänelle liikaa ideoita ja sitä kautta lisää rakennushommia Janille. Oulun kotikatsomossa nähdään välillä myös pariskunnan vauhdikkaat 7- ja 10-vuotiaat pojat Samuel ja Daniel, jos he malttavat muilta menoiltaan sohvalle hetkeksi istahtaa!

Sohvalla istuu ukkiskerhon jäseniä eli Henkka, Åke ja Veikko
Ukkiskerho mukana myös Sohvaperunoiden kevätkaudella 2019. Sohvalla istuu ukkiskerhon jäseniä eli Henkka, Åke ja Veikko Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat
Kuvassa Tanja, Sannis ja Ruusa sohvalla.
Tanja, Sannis ja Ruusa ovat mukana Sohvaperunoissa. Kuvassa Tanja, Sannis ja Ruusa sohvalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat
Samuel ja Jani katsovat televisiota.
Oululaiset Jani ja Samuel jatkavat Lindan ja Danielin kanssa Sohvaperunoissa. Samuel ja Jani katsovat televisiota. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat

Omar ja Mika, Espoo

27-vuotiaat kaverukset ovat tunteneet toisensa muutaman vuoden ajan ja ovat alunperin tutustuneet töissä. Omar työskentelee tarjoilijana ja Mika on kokki. Omar on muuttanut 3-vuotiaana Irakista Suomen villiin länteen Lahteen ja päätynyt monien Etelä-Suomen kaupunkien kautta pysyvämmin Espooseen. Omar ja Mika ovat sympaattinen duo, joka täydentää toisiaan sopivasti. Omar ei aina yhdistä nimiä ja kasvoja ja Mika saa tästä naurun aihetta. Omarilla on myös herkkä puoli, joka tulee esiin ainakin vaimon kanssa romanttisilla deiteillä.

Jussi-Pekka ”JP” ja Jarno, Turku

Sohvaperunoiden kuudennella kaudella paluun tehnyt filosofinen marsumies Jussi-Pekka eli JP ja naapurinmies Jarno ovat aikanaan tutustuneet yhteisen teatteriharrastuksen kautta ja ovat sen jälkeen tehneet yhteisiä projekteja jo yli 12 vuoden ajan. Jarno työskentelee puolustusvoimilla ja JP yhteisöpedagogina, ja lennokas kaksikko saa varmasti aikaiseksi hyväntahtoista keskustelua ja väittelyä aiheesta kuin aiheesta.

Monna ja Iris, Helsinki

Monna ja Iris ovat Helsingissä asuvat ystävykset. Yhdessä he käyvät lounailla, sauvakävelyillä, pilateksessa ja kulttuuririennoissa. Sanavalmiit, kulttuuria rakastavat leidit ovat enemmän asiaohjelmien ystäviä, mutta Iris myöntää katselevansa myös ”Alasti alttarille” -tyyppisiä ohjelmia, joista Monna taas ei niin välitä. Musiikki on erityisen lähellä molempien sydäntä, ja yhdessä katsottaviin ohjelmiin kuuluukin erityisesti isot musiikkiohjelmat sekä Euroviisut.

Omar ja Mika istuvat sohvalla.
Mika ja Omar ovat sohvaperunoita. Omar ja Mika istuvat sohvalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat
JP ja Jarno katsovat telkkaria.
Jarno ja Jussi-Pekka Sohvaperunoiden 7. kaudella. JP ja Jarno katsovat telkkaria. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat
Monna ja Iris katsovat televisiota.
Monna ja Iris Sohvaperunoissa 7. kaudella. Monna ja Iris katsovat televisiota. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat

Juho ja Toni, Oulu

Juho ja Toni ovat trukkikuskikaverukset Oulusta. Mutkattomia kaveruksia yhdistävät samanlainen huumorintaju ja karaoke. Molemmat soittavat myös kitaraa. Juhon lempiohjelmia ovat komedia- ja dokumenttiohjelmat, ja Toni suhtautuu ristiriitaisin tuntein Salattuihin elämiin.

Salli ja Teemu, Helsinki

Sisarukset Salli ja Teemu ovat keskusteleva parivaljakko Helsingistä. Teemun intohimona on musiikki ja Salli harrastaa lähiöliikuntaa sekä mummovesijumppaa. He käyvät yhdessä viikoittain keikoilla, ja sunnuntaisin sisarukset löytyvät äidin ruokapatojen ääreltä. Television ääressä Salli ja Teemu viihtyvät parhaiten komedia- ja visailuohjelmia seuraten.

Mici ja Maicci, Oulu

Oululaiset Mici ja Maicci harrastavat yhdessä muun muassa ruuanlaittoa, chilien kasvatusta, pilkkimistä ja saunomista. Arjen kiireessä yhteistä aikaa on välillä vähän, joten kahdenkeskiset tv-hetket sohvalla ovat avioparille arvokas ja ihana tapa rentoutua. Tv:stä he katselevat mieluiten musiikki- ja kokkiohjelmia. Tämä mainio pari löytää kaikesta huumoria ja Maicin nauru saa Micinkin hytkymään.

Juho ja Toni katsovat televisiota.
Juho ja Toni Sohvaperunoissa. Juho ja Toni katsovat televisiota. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat
Salli ja Teemu istuvat sohvalla ja peittävät silmänsä.
Teemu ja Salli jatkavat Sohvaperunoissa. Salli ja Teemu istuvat sohvalla ja peittävät silmänsä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat
Mici ja Maicci hymyilevät sohvalla.
Mici ja Maikki hymyilevät sohvalla. Mici ja Maicci hymyilevät sohvalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat

Pinja ja Sanna, Helsinki

Ystävykset Pinja ja Sanna ovat ahkeria ja suulaita televisionkatsojia Helsingistä. Naiset ovat alkaneet bestiksiksi teatteriharrastuksen myötä, ja onpa heillä ollut yhteinen bändikin. Ystävykset laulavat mielellään karaokea ja käyvät yhdessä sukkahousuostoksilla Tallinnassa.

Laura, Ville, Akseli ja Aamos, Turku

Sporttinen turkulaisperhe eli Laura, Ville, Akseli ja Aamos kokoontuvat olohuoneensa sohvalle tarkoin määritellyille paikoilleen. Porukan nuorin, 10-vuotias Aamos, huvittaa katsojia ja muuta perhettä jatkuvilla kysymyksillään. Myös perheen eläimistö vilahtaa silloin tällöin sohvalla lasten ja katsojienkin ilona.

Jari ja Sanna, Helsinki

Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna ovat tuttuja siitä, että he sekä rakastavat että inhoavat ohjelmia yhtä suurella intohimolla. Viihde- ja reality-ohjelmat ovat tämän kaksikon rakkaus, samaten kuin kuppi herkullista kahvia. Jari kammoaa varpaita, ja paljain jaloin televisiota katseleva Sanna tietää tämän.

Pinja ja Sanna tuskailevat sohvalla.
Pinja ja Sanna reagoivat ohjelmaan. Pinja ja Sanna tuskailevat sohvalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat
Laura ja Ville nauravat tv-ohjelmalle.
Laura ja Ville lapsineen ovat mukana Sohvaperunoissa. Laura ja Ville nauravat tv-ohjelmalle. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat
Jari ja Sanna katsovat tv:tä.
Jari ja Sanna jatkavat sohvaperunoina. Jari ja Sanna katsovat tv:tä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat

Marja ja Eija, Ranua

Ranualaiset Marja ja Eija asuvat saman rivitalon eri asunnoissa, mutta iltansa he viettävät yhdessä tv:n ääressä. Äiti ja tytär tykkäävät molemmat komeista miesjuontajista, ja heitä kommentoidaankin suoraan ja ronskiin sävyyn. Naisten arkiset askareet verhojenvaihdon ja paikallisen grillin ympärillä kuvaavat Ranuaa parhaimmillaan!

Jorma ja Soile, Rovaniemi

Jorma ja Soile viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä itsetehtyjen herkkujen ympäröimänä. Tv-tarjonta saa Soilen niin innostumaan, kauhistumaan, eläytymään kuin liikuttumaankin, eivätkä Soilen ilmeet jätä naisen mielipiteitä epäselviksi. Jorma ei vakuutu läheskään kaikista ohjelmista, mutta hän seuraa niitä kuitenkin sujuvasti kissaa kiusaten ja heitellen välillä lisää löylyä Soilen jo valmiiksi kuumalle kiukaalle.

Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Marja ja Eija, Ranua.
Marja ja Eija Sohvaperunoiden 7. kaudella. Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Marja ja Eija, Ranua. Kuva: Yle/Arto Rajanen Yle TV2,Sohvaperunat
Jorma ja Soile katsovat tv:tä keittiössä.
Jorma ja Soile jatkavat tv:n katselua keittiössään. Jorma ja Soile katsovat tv:tä keittiössä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat

Jarno ja Perttu, Helsinki

Suorapuheinen pariskunta Jarno ja Perttu asuvat koiriensa Benin ja Leon kanssa Helsingissä. Jarno uskaltaa esittää ääneen ne kaikkien huulilla roikkuvat kysymykset, ja Perttu tasoittelee myrskyjä. Nopealiikkeinen pari on myös ehtinyt asua lähes joka kaudella uudessa asunnossa, eikä tämäkään kausi ole poikkeus.

Iida ja Nelli, Helsinki

Helsinkiläiset ystävykset Iida ja Nelli tapasivat aikoinaan jalkapalloharrastuksen parissa. Parikymppisten naisten iltoihin kuuluu paitsi tv:n katselu Nellin luona, myös iltasmoothiet ja berliininmunkit.

Jarno ja Perttu katsovat tv:tä.
Jarno ja Perttu jatkavat Sohvaperunoissa 7. kaudella. Jarno ja Perttu katsovat tv:tä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat
Iida ja Nelli istuvat sohvalla.
Iida ja Nelli nauravat sohvalla tv:tä katsellen. Iida ja Nelli istuvat sohvalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu Sohvaperunat

Jo kolme kertaa parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla palkittu Sohvaperunat jatkuu uusin jaksoin perjantaina 1.2. klo 21.00 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Edellisen kauden ennennäkemätön best of -koostejakso esitetään jo pe 25.1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua