Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Muumipeikko ja pyrstötähti

Kuvassa Muumipeikko ja pyrstötähti -teoksen kirjan kansi ja kohtaus samannimisestä leffasta.
Kuvassa Muumipeikko ja pyrstötähti -teoksen kirjan kansi ja kohtaus samannimisestä leffasta. Kuva: Yle Yle Puhe,Muumipeikko ja pyrstötähti,Muumipeikko ja pyrstötähti

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen uusi ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Tove Jansson julkaisi ensimmäisen versionsa Muumipeikko ja pyrstötähti teoksesta ruotsiksi vuonna 1946, suomeksi kirja julkaistiin vuonna 1955. Muumipeikko ja pyrstötähti -piirroselokuva valmistui vuonna 1992. Elokuva on ensimmäinen kokoillan Muumi-elokuva, tekijöinä Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjankin käsikirjoittanutAkira Miyazaki ja ohjaaja Hiroshi Saito.

Jarmo Laitanevan kanssa kirjasta ja leffasta keskustelevat torstaina 24.1. klo 14.02 alkaen Muumi-brändiä tutkinut, Helsingin yliopiston elokuva- ja televisiotutkimuksen opettaja Eija Niskanen sekä Muumianimaatiot -näyttelyä rakentava, Muumimuseon amanuenssi Minna Honkasalo.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Muumipeikko ja pyrstötähti - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Tove Janssonin (Muumipeikko ja pyrstötähti 1946) vai Akira Miyazakin ja Hiroshi Saiton (Muumipeikko ja pyrstötähti 1992). Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustele
 • Suomalaista jalkapallohistoriaa suorana Yle Puheessa

  Jalkapallohistoriaa Yle Puheessa

  Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa perjantaina 15.11. Helsingissä EM-karsintaottelussa Liechtensteinin. Voittamalla ottelun, Suomi pääsee ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon arvokisojen lopputurnaukseen. Historiallinen ottelu kuullaan suorana Yle Puheessa klo 19 alkaen.

 • Yle Puheen Nenäpäivän Käsityömaraton - käsitöitä ja käkätystä kellon ympäri

  Yle Puheen Käsityömaraton Nenäkulmassa ma 4.11. klo 10-22

  Yle Puheen Nenäpäivän Käsityömaratonissa pannaan puikot viuhumaan ja koukut kihisemään maailman lasten hyväksi! Jenny “Puikko” Lehtisen ja Kati “Koukku” Keinosen seurassa yhdistetään kolme maailman parasta asiaa: käsityöt, hauskanpito ja hyvän tekeminen! Maanantaina 4.11. klo 10-22 Yle Puheen ompeluseura valtaa Nenäkulman (Aleksanterinkatu 19, Helsinki).

 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.