Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Muumipeikko ja pyrstötähti

Kuvassa Muumipeikko ja pyrstötähti -teoksen kirjan kansi ja kohtaus samannimisestä leffasta.
Kuvassa Muumipeikko ja pyrstötähti -teoksen kirjan kansi ja kohtaus samannimisestä leffasta. Kuva: Yle Yle Puhe,Muumipeikko ja pyrstötähti,Muumipeikko ja pyrstötähti

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen uusi ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Tove Jansson julkaisi ensimmäisen versionsa Muumipeikko ja pyrstötähti teoksesta ruotsiksi vuonna 1946, suomeksi kirja julkaistiin vuonna 1955. Muumipeikko ja pyrstötähti -piirroselokuva valmistui vuonna 1992. Elokuva on ensimmäinen kokoillan Muumi-elokuva, tekijöinä Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjankin käsikirjoittanutAkira Miyazaki ja ohjaaja Hiroshi Saito.

Jarmo Laitanevan kanssa kirjasta ja leffasta keskustelevat torstaina 24.1. klo 14.02 alkaen Muumi-brändiä tutkinut, Helsingin yliopiston elokuva- ja televisiotutkimuksen opettaja Eija Niskanen sekä Muumianimaatiot -näyttelyä rakentava, Muumimuseon amanuenssi Minna Honkasalo.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Muumipeikko ja pyrstötähti - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Tove Janssonin (Muumipeikko ja pyrstötähti 1946) vai Akira Miyazakin ja Hiroshi Saiton (Muumipeikko ja pyrstötähti 1992). Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustele
 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.

 • Dohan yleisurheilun MM-kisat kuuluvat Yle Puheessa

  Yleisurheilun MM-kisat kuuluvat Yle Puheessa

  Yleisurheilun MM-kilpailut käydään 27.9.–6.10. Qatarin Dohassa. Kisoja voi jännittää suorana Yle Puheessa. Selostajina Jarmo Lehtinen ja Johannes Oikarinen, haastattelijana Nina Vanhatalo ja asiantuntijana Tuomas Raja.