Hyppää pääsisältöön

Egenland palkittiin vuoden 2018 matkailutekona

Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén Hytermän saarella Kerimäellä - vieressään vanhasta pystyynnostetusta veneestä tehty penkki, jossa lukee: Romu-Heikki.
Egenlandin juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala tutustuivat Kerimäellä paikallisen suuruuden, nimismies Romu-Heikin perintöön Hytermän saarilla. Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén Hytermän saarella Kerimäellä - vieressään vanhasta pystyynnostetusta veneestä tehty penkki, jossa lukee: Romu-Heikki. Kuva: Eva Pursiainen Suuri-Hytermä,Nicke Aldén

Matkailutoimittajien Kilta on valinnut Egenlandin vuoden 2018 matkailuteoksi. Kilta kiittää Egenlandia siitä, että ohjelma on tehnyt tuntemattomia matkailuhelmiä ja niiden taustavaikuttajia tutuksi, sekä innostanut kotimaan matkailijaa kokemaan jotain odottamatonta.

Matkailutoimittajien Kilta kiittää palkintoperusteissaan Egenlandia siitä, että ohjelmassa ja verkon matkaoppaassa nostetaan esiin kotimaan kohteita ja niiden takana vaikuttavia ihmisiä:

– Suomi on täynnä loistavia matkakohteita. Kohteita, joista emme tiedä mitään. Television matkailuohjelma Egenland on keväästä 2018 lähtien tehnyt tuntemattomia kotimaisia matkailuhelmiä tutuksi meille kaikille. Nyt tiedämme vaikkapa saunakylän suolla, sillimuseon, Suomen pienimmän kirkon tai merenpohjan veistospuiston.

Egenland kertoo myös meistä suomalaisista: monet kohteet on rakennettu suomalaisella sisulla ja jääräpäisellä intohimolla.
– Matkailutoimittajien Kilta

Egenlandin kehutaan innostaneen kotimaanturistia poikkeamaan polulta ja kokemaan jotakin, mitä ei ole osannut edes odottaa.

Ohjelman kaksikielisyys muistuttaa matkailutoimittajien mielestä luontevasti maamme kaksikielisyydestä. Egenlandin Hannamari Hoikkalaa ja Nicke Aldénia kuvaillaan ”sujuvan valloittavaksi juontajapariksi, joka mutkattomasti vaihtaa kieltä suomesta ruotsiin ja takaisin”.

Kaksi henkilöä poseeraavat tv-kameralle kivien päällä järvi taustallaan. Etualalla kameramies ja avustaja.
Egenlandia kuvattiin syyskuussa Jänisjärven rannalla Inarissa. Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén juontavat, kuvaamassa Rasmus Tåg ja Magnus Wikström. Kaksi henkilöä poseeraavat tv-kameralle kivien päällä järvi taustallaan. Etualalla kameramies ja avustaja. Kuva: Eva Pursiainen / Yle televisio-ohjelmat

– Tunnustus tuntuu todella hienolta. Tämän palkinnon jaamme kaikkien niiden ihmisten kanssa, joiden vinkkien avulla Egenland on syntynyt, sanoo Nicke Aldén.

– Yleisöhän tietää uskomattoman paljon Suomesta, paljon enemmän kuin pieni toimitus voisi ikinä yksin yrittää löytää tai keksiä. Eli kiitos kuuluu ehdottajille ja niille tulisieluille, jotka tekevät ja toteuttavat unelmiaan eri puolella maata, täydentää Egenlandin tuottaja John Stark.

Eikä ole niin, että naisjuontaja ihmettelee ja miesjuontaja selittää. Molemmat ovat tasavertaisia, niin kuin 2010-luvulla kuuluukin.
– Matkailutoimittajien Kilta

Nicke Aldén iloitsee siitä, että kotimaanmatkailun ja lähimatkailun suosio on viime vuosina jatkuvasti noussut.

– Hienoa jos voimme antaa kotimaassa reissaaville inspiraatiota käydä uusissa paikoissa. Se on ekologisestikin kestävä valinta.

Mies ja nainen poseeraavat iloisesti diplomin ja kukkakimpun kera.
Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala Helsingin messukeskuksessa palkintojenjaon jälkeen. Mies ja nainen poseeraavat iloisesti diplomin ja kukkakimpun kera. Kuva: Eva Pursiainen / Yle Niklas Aldén,juontajat,voittajat

Palkinto jaettiin Matkamessut 2019 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa torstaina 17.1.2019. Vuoden matkailuteon lisäksi Matkailutoimittajien Kilta jakoi kaksi muutakin palkintoa.

Vuoden matkailuhenkilö on Kuusamon Suurpetokeskuksen karhujen hoitaja Sulo Karjalainen ja Vuoden matkailuyritys on SantaPark Rovaniemeltä.

Grafiikkaa: sininen viiva, keskellä sinisiä lehtiä
Grafiikkaa: sininen viiva, keskellä sinisiä lehtiä

Egenlandin toimitus suunnittelee paraikaa kolmannen kauden kuvauksia ja etsii uusia kohteita. Vinkkejä voi lähettää Egenlandin verkkosivuilla.

Egenland palkittiin joulukuun lopussa myös vuoden 2018 mediatekona:
Vuoden mediateko – Perinneurheiluliitto palkitsi Egenlandin

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland