Hyppää pääsisältöön

Our Girl: BBC-draaman odotettu kolmas kausi

Our Girl-sarjan kolmannen kauden päähenkilö Georgie Lane (Michelle Keegan).
Our Girl-sarjan kolmannen kauden päähenkilö Georgie Lane (Michelle Keegan). Kuva: Yle/BBC/Frank Marais Yle Areena,Our Girl

Monien katsojien toivoma brittidraama Our Girl jatkuu. Kaksitoistaosainen kolmas kausi nähdään Yle Areenassa keskiviikkoisin 6.2. alkaen klo 6. Jaksot esitetään myös Kakkosen myöhäisilloissa.

Uudet osat vievät alikersantti Georgie Lanen ja muun Ryhmä 2:n maanjäristysalueelle Nepaliin, lapsikauppaan liittyvään peitetehtävään Afganistaniin, kapinallisryhmä Boko Haramin vastaiseen kamppailuun Nigeriaan ja lopulta vielä Belizen viidakoihin sekä Bangladeshiin.

Tapahtumia siis riittää ja ilman juonipaljastuksiakin voi kertoa, että etenkin kauden päätös on kirjaimellinen "cliffhanger", jossa melkein koko osaston kohtalo on vaakalaudalla. Sarjaa ei ole kuitenkaan virallisesti lopetettu, ja pääosaa näyttelevä Michelle Keegankin on vihjannut omassa Twitterissään, että jatkoa saattaa hyvinkin olla luvassa.

Seuraamme tilannetta! Isossa-Britanniassa kolmas kausi esitettiin kahtena eri kokonaisuutena lokakuussa 2017 ja kesällä 2018.

Toinen kausi: brittiarmeijan lääkintänainen

Kokenut armeijan lääkintänainen Georgie Lane (Michelle Keegan) liittyy humanitäärisissä tehtävissä oleviin joukkoihin Keniassa.

Kotona häntä odottaa sulhanen, tohtori Jamie Cole (Royce Pierreson), jonka luokse Georgie on luvannut palata mahdollisimman pian.

Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan, kun Georgie ja muu osasto ajautuvat vaarallisten tapahtumien pyörteeseen..

Pääroolin Michelle Keegan tunnetaan parhaiten pitkäaikaisesta pestistään saippuahitti Coronation Streetissä.

Ensimmäinen kausi: armeijaan värväytyvä brittitytyttö

Lontoolaisen suurperheen särmikäs esikoistytär Molly Dawes (Lacey Turner) saa mittariin täydet 18 vuotta ja päätyy isojen kysymysten äärelle.

Kotona on kaoottista, luottamusrajoitteisen poikaystävän kanssa levotonta ja työ kauneushoitolassakin kenties jotakin muuta kuin mitä Molly oikeasti elämältä haluaa.

Kaikkien, eniten itsensä, yllätyksesi tyttö marssii armeijan rekrytointitoimistoon ja kokeiden läpäisyn jälkeen alkaa vaiheikas matka lääkintähenkiöksi kohti Afganistanin leiri Bastionia.

Our Girl on huomattavasti paremmin käsikirjoitettu ja näytelty kuin armeijaan värväytymisestä kertovat tarinat yleensä.― Tom Sutcliffe, The Independent

Our Girlin on luonut sukupolvensa lahjakkaimmaksi käsikirjoittajaksi kutsuttu Tony Grounds (mm. Gone to the Dogs, Our Boy, Bodily Harm, When I'm 64).

Juonen osalta tenhoavasti ja koskettavastikin etenevä sarja kuljettaa armeijavaiheiden rinnalla myös perhettä ja muita ihmissuhdekuvioita. Isossa-Britanniassa EastEndersin myötä isoksi tähdeksi noussut Lacey Turner tekee Mollyn roolissa hienoa työtä.

Lisää ohjelmasta

Keskustele

Yle TV2