Hyppää pääsisältöön

Ylikapellimestari Hannu Lintu

RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu
RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu Kuva: Veikko Kähkönen Hannu Lintu

Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2019–2020 Lintu johtaa 14 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin Keski-Euroopan ja Japanin kiertueille.

RSO:n lisäksi Lintu vierailee kuluvalla kaudella johtamassa mm. Montrealin, Detroitin, Chicagon ja Bostonin sinfoniaorkestereita, Pariisin orkesteria ja Hollanin radion sinfoniaorkesteria. Edellisellä kaudella hän debytoi Bostonin sinfoniaorkesterin ja Unkarin kansallisen filharmonisen orkesterin kanssa, sekä vieraili Baltimoren, St. Louisin ja Cincinnatin sinfoniaorkesterien, Japanin uuden filharmonisen orkesterin, Singaporen sinfoniaorkesterin ja Hampurin radion sinfoniaorkesterin johtajana.

Lintu opiskeli Sibelius-Akatemiassa ensiksi sellon- ja pianonsoittoa ja myöhemmin orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla. Hän osallistui Myung-Whun Chungin mestarikursseille L'Accademia Musicale Chigianassa Sienassa ja voitti Pohjoismaisen kapellimestarikilpailun Bergenissä vuonna 1994. Hän on levyttänyt mm. Ondine-, BIS-, ja Hyperion-levymerkeille.

Hannu Linnun PR-kuvia voi ladata osoitteesta: hannulintu.fi

 • Alttoviulun soittaja (tutti)

  Koesoitto pidetään Helsingin Musiikkitalossa 28.–29.11.2019.

  Koesoitto pidetään Helsingin Musiikkitalossa 28.–29.11.2019.

 • "Beethoven kehittää jatkuvasti uusia tapoja rikkoa odotuksia"

  Hannu Lintu ja Stephen Hough haastattelussa.

  RSO:n kevätkausi päättyy Beethovenin pianokonserttojen kokonaisesitykseen 22.-23.5. Musiikkitalossa. Konsertit johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solistina esiintyy Stephen Hough. Lotta Emanuelsson haastatteli Lintua ja Hough'ia ja kysyi mm. miten Beethoven uudisti konserton lajiperinnettä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Medialle

 • Ylikapellimestari Hannu Lintu

  2019–2020 Lintu johtaa 14 konserttia Musiikkitalossa.

  Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2019–2020 Lintu johtaa 14 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin kiertueelle Keski-Eurooppaan ja Japaniin.

 • Radion sinfoniaorkesteri

  Radion sinfoniaorkesteri

  ”RSO oli suurenmoisessa vireessä. Soitto oli sitä laatua, että jos kyseessä olisi ollut vieraileva orkesteri, olisi kadehtien äimistelty suuren maailman menoa.” - Helsingin Sanomat