Hyppää pääsisältöön

Luontohetki: Petolintujen suojelija – Willi hoitaa ja auttaa siivekkäitä takaisin vapauteen

Willi Holzer on omistanut elämänsä petolintujen suojelulle.
Lehtopöllön poikasia. Willi Holzer on omistanut elämänsä petolintujen suojelulle. Yle TV1,Luontohetki: Petolintujen suojelija

TV1 sunnuntaina 20.1.2019 klo 18.15 - 18.55, keskiviikkona 23.1. klo 5.55, Areenassa

Petolinnut ovat kautta aikojen kiehtoneet ihmismieltä voiman ja mahdin symboleina. Linnut näkevät tarkoilla silmillään saaliin jopa kilometrin korkeudesta. Niiden liitely taivaalla on ylevää ja majesteettista.

Saksalainen Willi Holzer on omistanut elämänsä petolintujen suojelulle. Hän hoitaa haavoittuneita lintuja ja auttaa hylättyjä linnunpoikasia takaisin luontoon. Luontohetki: Petolintujen suojelija -dokumentti seuraa Holzerin työtä lintujen parissa.

Lintumiehen hoidossa on muun muassa nuoria tuulihaukkoja, jotka löydettiin maantieltä ja tuotiin petolintuasiantuntijan hoiviin Freisingiin Münchenin lähistölle Etelä-Saksassa.

Metsästyshaukkojen kouluttajaksi opiskellut Holzer huolehtii poikasista kunnes ne selviytyvät itsenäisesti ja ne voidaan vapauttaa. Poikasten pitää kasvattaa ensin kunnon höyhenpuku, jotta ne voivat lentää.

Holzer haluaa auttaa hoitoonsa päätyviä lintuja elämään luonnossa parhaalla mahdollisella tavalla. Petolintujen suojelija iloitsee siitä, kun hänen hoitamansa linnut elävät jälleen vapaina. Yksi tuulihaukka pesi Berliinissä kuuden vuoden ajan vapautuksen jälkeen. Tapaus antoi Holzerille vahvistusta siihen, että hän tekee tärkeää työtä.

Herr der Greifvögel. Tuotanto: Bayerische Rundfunk, Saksa, 2015. Lukijana on Tuomo Holopainen.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.