Hyppää pääsisältöön

'Miten saadaan näin vanha soundi nykyvehkeillä!' - Meiju ja Ressu riemuissaan retromeiningistä

Jyrki Koskenseppä, Meiju Suvas ja Ressu Redford
Jyrki Koskenseppä, Meiju Suvas ja Ressu Redford Kuva: Yle/ Olli Koski Meiju Suvas,Ressu,Levylautakunta,jyrki koskenseppä

Viikon levyuutuuksia kuuntelemassa Meiju Suvas ja Ressu Redford sekä Radio Suomesta Jyrki Koskenseppä

Tulos

1. Calvin Harris feat. Rag'n'Bone Man: Giant 25 pistettä (R.Graham, T. Miller, J. Hartman, A. Wiles)

Vanhan liiton meininkiä mahtavalla nykytuotannolla. Skottilainen tuottaja Calvin Harris on saanut uuden kappaleen solistiksi brittiläisen hittilaulajan. Laulajaa ja groovea arvostettiin, samoin järjettömän hyvää laulajaa, jolle sovitus antoi hyvin tilaa.

2. Afromikko feat. Nalia: Hidas biisi 23 pistettä (Mikko Kananoja)

Suomalainen artisti-tuottaja hakee myös vanhoja soundeja pian julkaistavalla 'Afromikko presents uusi analogia' -levyllä. Kappale kuulosti pastissilta, mutta ei plagiaatilta, näin onnistunut vintagesoundi ei synny helpolla ja laulajakin paransi otettaan loppua kohti.

2. The Killers: The land of the free 23 pistettä (B. Flowers, negrospiritual)

Järjetöntä tuotannon juhlaa jenkkibändiltä. The Killers reagoi uusimmallaan vahvasti USA:n nykypolitiikkaan. Kappaleen sovitus ja rakenne oli odottamaton ja yllätyksiä täynnä, laulajassa välillä jotain Springsteen-vibaa.

3. Larski7: Pöndelle 20 pistettä (Aaro Ulmanen, Theodor Sanemann, Mikko Rossi)

Reggaen ja räpin synteesiä uudelta tulokkaalta. Larski7 on jo jonkin aikaa aktiivisesti puuhaillut jamaikalaisen kulttuurin parissa. Energiaa antava ja hyvää oloa levittävä kappale henkii luovaa positiivista hullutta, läpät oli hyvät ja vanhan reggaen tyyli hallussa.

4. Marika Tuhkala: Muutun 17 pistettä (Marika Tuhkala, Janne Rajala, Tommi Viksten, Tuomo Dahlblom)

Letkeää kantria, jossa hyvin mieleen jäävä kertosäe. Marika Tuhkala on pitkän linjan taustalaulaja, nyt oman materiaalin teossa. Raikas laulaja olisi raadin mielestä ansainnut yllätyksellisemmän toteutuksen.

4. Milana: Historiaton 17 pistettä (Antti Karisalmi, Lasse Väyrynen, Sanna Korkee, Inka Nousiainen)

Nykypoppia standardisoundeilla. Milanan uuden singlen tarina on tehty hänen oman kokemuksensa pohjalta. Laulajan soundi ja hyvä kertosäe saivat kiitosta, mutta tuotanto kuulosti teolliselta muotoilulta ja myös tarinan ydin oli vaikea hahmottaa.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi