Hyppää pääsisältöön

Peruukit, irtoripset ja korkkarit saavat kyytiä – Näin drag-leidit valmistautuvat konserttiin!

Nyt saavat peruukit, irtoripset, korkkarit ja puuhkat kyytiä! Dokumenttisarja seuraa drag-taiteilijoiden valmistautumista konserttiin.
Drag-leidit eli Sheila, Jayden Mars, NikoLa ja Pola Ivanka. Nyt saavat peruukit, irtoripset, korkkarit ja puuhkat kyytiä! Dokumenttisarja seuraa drag-taiteilijoiden valmistautumista konserttiin. Kuva: Jukka Alasaari Photography Yle TV1

Nyt saavat peruukit, irtoripset, korkkarit ja puuhkat kyytiä!

Iskelmätaivaan valtiattaret palaavat lavalle, kun neljä drag-taiteilijaa Pola Ivanka, Sheila, NikoLa ja Jayden Mars herättävät legendaarisen Leidit lavalla -esityksen uudelleen henkiin.

Leidien konserttivalmisteluja seurataan viisiosaisessa Drag-leidit -dokumenttisarjassa.

Taiteilijat harjoittelevat vauhdikkaita koreografioita sekä puvustavat ja stailaavat upeita hahmojaan. Samalla sarjassa tutustutaan drag-taiteilijoiden taustoihin ja selvitetään, mikä heidät kuljetti dragin pariin.

Nyt on sielunsiskojen aika!

Alkuperäiseen Leidit lavalla -ryhmään kuuluivat Lea Laven, Paula Koivuniemi, Katri Helena ja Marion Rung.

Uudessa esityksessä Lea Lavenia tulkitsee 25-vuotista drag-taivaltaan juhliva Pola Ivanka eli Mika Tepsa. Paula Koivuniemeä esittää vuoden 2007 Miss Drag Queen NikoLa eli Niko Mäkinen. Katri Helenaa esittää Sheila eli Antti Taipale ja Marion Rungina nähdään Jayden Mars eli Aarni Mikkola.

Nämäkin leidit laulavat ihan itse iskelmätähtien tutuksi tekemiä klassikkokappalaita Tipitiistä Tom Tom Tomiin.

Koulukiusatusta pojasta upea drag queen

Marion Runga esittävä Aarni Mikkola on ensimmäisen Helsinki Drag Battle -kilpailun voittaja vuodelta 2016. Koulukiusatusta lahtelaispojasta on kasvanut upea drag queen ja meikkitaiteilija.

Aarni tiesi jo nuorena, että hän haluaa lavalle esiintymään.

"Alkuvaiheessa minulle sanottiin aina, että en ole tarpeeksi hyvä, pitää olla tietyn näköinen ja pitää osata sitä ja tätä. Nyt nämä entiset kiusaajat ja vaatimuksia esittäneet ohjaajat tykkäilevät Facebookissa ja lähettävät viestejä. Kiusallista, mutta olen pystynyt näyttämään niille”, Aarni sanoo.

Drag-leidien yhteiseltä esitykseltä Aarni odottaa tunteiden vuoristorataa. "Esitys kiteyttää niin monta asiaa minun elämästäni, ja me neljä olemme itse tehneet tämän alusta asti."

Tänään lähtee! Paula tahtoo bailaamaan!

Paula Koivuniemeä esittävä NikoLa eli Niko Mäkinen on vuoden 2007 Miss Drag Queen. Niko-Pekka opiskelee radiotyötä ja esiintyy myös tv-parodiasarjassa ToosaTV.

”Olen tasapainotellut sen välillä, että minulla on siviiliammatti mutta minulla on myös drag-esiintyjän ammatti. On raskasta tehdä kahta työtä samanaikaisesti ja sataprosenttisesti.”

”Silloin kun aloitin uraani, olin teatterissa oppinut tekemään teatterimeikin, mutta en ollut mikään kauneusmeikkaaja. – Jotenkin näitä meikkejä on vaan kertynyt, en tiedä mistä johtuu. Tai ehkä se johtuu siitä, kun olin lapsi, niin en silloin saanut ikinä mitään – tai sitten kahden vuoden viiveellä", Niko tuumaa.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Matleena Saarensalmi. Tuottaja: Liisa Akimof, Production House, 2018.

Drag-leidit -dokumenttisarjan kaikki viisi jaksoa nähdään peräkkäin TV1:llä sunnuntaina 3.2. klo 13.30 - 14.40. Sarjan neljä ensimmäistä jaksoa tulee katsottavaksi Yle Areenaan maanantaina 21.1. ja viides jakso 28.1.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.