Hyppää pääsisältöön

Peruukit, irtoripset ja korkkarit saavat kyytiä – Näin drag-leidit valmistautuvat konserttiin!

Nyt saavat peruukit, irtoripset, korkkarit ja puuhkat kyytiä! Dokumenttisarja seuraa drag-taiteilijoiden valmistautumista konserttiin.
Drag-leidit eli Sheila, Jayden Mars, NikoLa ja Pola Ivanka. Nyt saavat peruukit, irtoripset, korkkarit ja puuhkat kyytiä! Dokumenttisarja seuraa drag-taiteilijoiden valmistautumista konserttiin. Kuva: Jukka Alasaari Photography Yle TV1

Nyt saavat peruukit, irtoripset, korkkarit ja puuhkat kyytiä!

Iskelmätaivaan valtiattaret palaavat lavalle, kun neljä drag-taiteilijaa Pola Ivanka, Sheila, NikoLa ja Jayden Mars herättävät legendaarisen Leidit lavalla -esityksen uudelleen henkiin.

Leidien konserttivalmisteluja seurataan viisiosaisessa Drag-leidit -dokumenttisarjassa.

Taiteilijat harjoittelevat vauhdikkaita koreografioita sekä puvustavat ja stailaavat upeita hahmojaan. Samalla sarjassa tutustutaan drag-taiteilijoiden taustoihin ja selvitetään, mikä heidät kuljetti dragin pariin.

Nyt on sielunsiskojen aika!

Alkuperäiseen Leidit lavalla -ryhmään kuuluivat Lea Laven, Paula Koivuniemi, Katri Helena ja Marion Rung.

Uudessa esityksessä Lea Lavenia tulkitsee 25-vuotista drag-taivaltaan juhliva Pola Ivanka eli Mika Tepsa. Paula Koivuniemeä esittää vuoden 2007 Miss Drag Queen NikoLa eli Niko Mäkinen. Katri Helenaa esittää Sheila eli Antti Taipale ja Marion Rungina nähdään Jayden Mars eli Aarni Mikkola.

Nämäkin leidit laulavat ihan itse iskelmätähtien tutuksi tekemiä klassikkokappalaita Tipitiistä Tom Tom Tomiin.

Koulukiusatusta pojasta upea drag queen

Marion Runga esittävä Aarni Mikkola on ensimmäisen Helsinki Drag Battle -kilpailun voittaja vuodelta 2016. Koulukiusatusta lahtelaispojasta on kasvanut upea drag queen ja meikkitaiteilija.

Aarni tiesi jo nuorena, että hän haluaa lavalle esiintymään.

"Alkuvaiheessa minulle sanottiin aina, että en ole tarpeeksi hyvä, pitää olla tietyn näköinen ja pitää osata sitä ja tätä. Nyt nämä entiset kiusaajat ja vaatimuksia esittäneet ohjaajat tykkäilevät Facebookissa ja lähettävät viestejä. Kiusallista, mutta olen pystynyt näyttämään niille”, Aarni sanoo.

Drag-leidien yhteiseltä esitykseltä Aarni odottaa tunteiden vuoristorataa. "Esitys kiteyttää niin monta asiaa minun elämästäni, ja me neljä olemme itse tehneet tämän alusta asti."

Tänään lähtee! Paula tahtoo bailaamaan!

Paula Koivuniemeä esittävä NikoLa eli Niko Mäkinen on vuoden 2007 Miss Drag Queen. Niko-Pekka opiskelee radiotyötä ja esiintyy myös tv-parodiasarjassa ToosaTV.

”Olen tasapainotellut sen välillä, että minulla on siviiliammatti mutta minulla on myös drag-esiintyjän ammatti. On raskasta tehdä kahta työtä samanaikaisesti ja sataprosenttisesti.”

”Silloin kun aloitin uraani, olin teatterissa oppinut tekemään teatterimeikin, mutta en ollut mikään kauneusmeikkaaja. – Jotenkin näitä meikkejä on vaan kertynyt, en tiedä mistä johtuu. Tai ehkä se johtuu siitä, kun olin lapsi, niin en silloin saanut ikinä mitään – tai sitten kahden vuoden viiveellä", Niko tuumaa.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Matleena Saarensalmi. Tuottaja: Liisa Akimof, Production House, 2018.

Drag-leidit -dokumenttisarjan kaikki viisi jaksoa nähdään peräkkäin TV1:llä sunnuntaina 3.2. klo 13.30 - 14.40. Sarjan neljä ensimmäistä jaksoa tulee katsottavaksi Yle Areenaan maanantaina 21.1. ja viides jakso 28.1.

 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.