Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Lazy & Siho on äkäisellä flow’lla varustettu duo, jonka musiikissa kaikuu tahrainen grime

Nosteessa-sarjan esitellyssä Lazy & Siho.
Nosteessa-sarjan esitellyssä Lazy & Siho. Nosteessa (YleX),YleX

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on duo Lazy & Siho.

Lazy & Siho tekevät bassovoittoista räppiä.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

– Lazy & Siho on tuore kotimainen tuottaja-räppäriduo, jonka musiikissa pääosaa näyttelevät tuhti basso ja äkäinen sylkeminen. Lazy tuottaa grimesta ja trapista ammentavat synkähköt biitit ja Siho räppää sujuvalla flow'lla paikoin hengästyttävän nopeasti. Soundi on valmiin kuuloinen ja kaksikon taidot ja asenne kohdillaan. Toivoisimme pakettiin vielä ripauksen persoonallisuutta etenkin lyriikoiden puolella, jotta kiinnostus Lazyn & Sihon kohdalla kasvaisi eivätkä biisit hukkuisi massaan.

Missä ja milloin aloitte tehdä musiikkia yhdessä?

– Tutustuimme koulunpenkillä, kun molempia kiinnosti äänisuunnittelu. Huomasimme, että meillä oli samanlaiset visiot ja aloimme tehdä musiikkia yhdessä neljä vuotta sitten.

Mistä artistinimenne tulevat?

– Lazy tulee alkujaan Laiska-Jaakosta, josta muostui Lazy-J. Lopulliseen muotoonsa Lazy-nimi muuttui, kun Siho oli laiska toistamaan tuottajanimeä, ja lyhensi sen Lazyksi.

– Siho on toinen nimeni, joka on myös isoisäni nimi. Hyvä ystäväni Akeem kehotti käyttämään sitä artistinimenäni, koska nimellä on merkitys ja se jää helposti ihmisten mieliin.

Miten kuvailisitte soundianne?

– Musiikissamme on vaikutteita UK-grimesta, jota yhdistelemme trapin kanssa. Yritämme tehdä soundia, jollaista ei ole vielä tehty. Kokeilemme mahdollisimman paljon uusia tyylejä ja flow-kikkoja, jotta projektit eivät muuttuisi väsyneiksi.

Mitä bändiä tai artistia haluaisitte päästä lämppäämään?

Skepta tai JME! Näiden veljesten kykyjä on ollut upeaa seurata levyillä ja freestyleissä. Olemme ottaneet paljon vaikutteita heiltä ja olisi siistiä päästä lämppäämään kumpaakin. Kolmas olisi Asap Rocky, joka on monipuolinen artisti ja osaa yllättää kuuntelijat.

Mistä sanoituksesta olette erityisen ylpeitä ja miksi?

– “Siho ei myy ikin’ musiikkii, mä striimailen pelkkää designii. Liian prettyboy, nää badboyt antaa mulle dislaikkii.” Olen ylpeä Boolaan-biisin lyriikoista, koska viittaan sanoituksissa siihen, että se, mitä teen ei ole musiikkia, vaan suunniteltua designia. Niinhän taide ja lyriikat yleensä ovat, Siho kommentoi.

Miten Boolaan syntyi ja mistä se kertoo?

– Lazy teki kovan biitin ja Siho testaili freestylellä flow’ta. Taustasta tuli grime-henkinen ja tempokin oli kova. Biitti oli niin mahtaileva, että oli pakko sen mukainen biisi ja kikkailla siihen vähän kaikenlaista.

Jos biisi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Biisi soisi La Haine -elokuvan kohtauksessa, jossa Vinz (Vincent Cassel) imitoi Robert De Niron hahmoa, elokuvasta Taxi Driver peilin edessä.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

– Suurin saavutus tähän mennessä on tietenkin meidän tuleva EP, jota on tehty vähän yli vuosi. EP valmistui hiljattain suuren työn jälkeen ja julkaistaan 1. helmikuuta.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita teillä on?

– Molempien haaveina olisi esiintyä isoilla lavoilla, isoilla äänillä ja isoilla valoilla. Haluamme tuoda Suomen skeneen jotain uutta ja siistiä.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!