Hyppää pääsisältöön

Assembly Winter jälleen suorana Ylen kanavilla – luvassa ruudun täydeltä Counter-Strikea ja virtuaalifutista

Pelaamista Assembly-tapahtumassa
Pelaamista Assembly-tapahtumassa Kuva: Yle / Juha Lahti Counter-Strike: Global Offensive,e-urheilu,assembly

Helmikuun alussa järjestettävässä Assembly Winterissä pelataan Counter-Strike: Global Offensivea sekä FIFA 19:ää.

Järjestyksessään 40. Assembly ja kolmastoista Assembly Winter -tapahtuma valtaa Helsingin Messukeskuksen 1.–3. helmikuuta. Ohjelmistossa on tutusti rutkasti laadukasta e-urheilua, ja Yle esittää suorana Counter-Strike: Global Offensiven ja FIFA 19:n huipputurnaukset.

Assembly Winter 2017 -tapahtuman lava
Assembly Winter 2017 -tapahtuman lava Kuva: Joel Tainio Counter-Strike: Global Offensive,Assembly (tapahtuma),e-urheilu

ENCE ja ALTERNATE aTTaX tähdittävät Assyjen CS:GO-turnausta

Mitä olisi Assembly ilman kynäriä? Ei mitään! Siksi Assembly Winterissäkin pelataan huipputason Counter-Strike: Global Offensive -turnaus.

12 500 euron palkintopotista taistelevat neljä kutsutiimiä ja kaksi karsinnoista mukaan selviytynyttä nippua. Mukana on ehdoton kotimainen CS-kärki, sillä lavalla nähdään paitsi SuperJymy ja vuoden 2017 Suomen mestari HAVU myös hallitseva mestari ja juuri Euroopan minorit voittanut ENCE.

Ulkomailta mukaan on kutsuttu lisäksi perinteinen ja maineikas saksalaisjoukkue ALTERNATE aTTaX. Kuusikon täydentävät kotimaiset repskops ja TORI (jonka kynäriväki muistaa paremmin entiseltä nimeltään Minttu).

Assembly Winterin CS:GO-turnausta seurataan suorana Yle Areenassa ja TV2:ssa – selostuskopissa mekkalaa pitää tuttuakin tutumpi duo Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa.

Aleksi "allu" Jalli
ENCE ja Aleksi "allu" Jalli nähdään Assembly Winterin CS:GO-turnauksessa. Aleksi "allu" Jalli Kuva: Kirsi Ranta Counter-Strike: Global Offensive,e-urheilu,Assembly (tapahtuma),Aleksi Jalli

FIFAssa peräti kahdet kisat – pelissä paikka e-jalkapallomaajoukkueeseen

Virtuaalijalkapallo on vahvasti läsnä Assembly Winterissä, sillä tapahtumassa käydään kaksi FIFA 19 -turnausta – ja molempia seurataan tietysti suorana Yle Areenassa.

Perjantaina 1. helmikuuta ohjelmassa on FIFA 19 Finnish Championship. 1-vastaan-1 pelattava 5 000 euron huipputurnaus kokoaa yhteen 24 karsinnoista mukaan selviytynyttä ja kahdeksan suoran kutsun saanutta suomalaista huippupelaajaa.

Lauantaina pelataan puolestaan FIFA 19 Nordics Invitational -maajoukkueturnaus, jossa Tanskan, Ruotsin, Norjan ja Suomen e-jalkapallomaajoukkueet pelaavat epävirallisesta Pohjoismaiden herruudesta.

- Hienoa saada pohjoismainen e-jalkapallon yhteisturnaus Suomeen. Tapahtuma on osoitus pohjoismaisten liittojen monipuolisesta yhteistyöstä, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti totesi liiton omassa tiedotteessa.

Suomen e-jalkapallomaajoukkue
Suomen e-jalkapallomaajoukkueen pelaajat Markus "MakezCR" Moilanen, Eemeli "Snipguy" Simpanen ja Anton "Anzinho" Korvenaho. Suomen e-jalkapallomaajoukkue Kuva: Suomen Palloliitto FIFA 19

Suomen Palloliiton muodostamaan maajoukkueeseen on jo valittu kansainvälisestikin menestynyt kolmikkoMarkus ”MakezCR” Moilanen, Eemeli "Snipguy" Simpanen ja Anton ”Anzinho” Korvenaho.

Tiimi tulee kuitenkin vielä kasvamaan, sillä Palloliitto aikoo tehdä e-jalkapallomaajoukkueesta pysyvän, oikean maajoukkueen. Assemblyn Championship-turnaus toimiikin näytönpaikkana Suomen parhaimmistolle – kuka saa kutsun Suomen sinivalkopaitaan?

Molemmat FIFA-turnaukset näkyvät suorana Yle Areenassa, ja selostajana toimii tuttu futis- ja e-urheiluääni Arttu Hämäläinen.