Hyppää pääsisältöön

Murdochin murhamysteerit – hittisarjan rikosetsivä 12. kaudella uusien keksintöjen äärellä

Rikosetsivä William Murdoch jatkaa työtään sarjan 12. tuotantokaudella.
Ylikonstaapeli William Murdoch (Yannick Bisson) on jälleen uusien rikosten ja keksintöjen parissa. Rikosetsivä William Murdoch jatkaa työtään sarjan 12. tuotantokaudella. Yle TV1,murdochin murhamysteerit

TV1 maanantaista perjantaihin 14.2. - 11.3.2019 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.30, Areenassa 30 päivää

Kanadan edistyksellisin rikosetsivä, ylikonstaapeli William Murdoch (Yannick Bisson) palaa kimuranttien juttujen ja uusien keksintöjen pariin.

Ykkösellä nähdään suositun kanadalaissarjan Murdochin murhamysteerit (12) uusi 12. tuotantokausi. Sarjan 18 jännittävää jaksoa esitetään uunituoreena, sillä uusin kausi on meneillään myös Kanadassa. Valtameren takana päätösjaksoa jännitetään maaliskuun 4. päivänä.

Rikosetsivä William Murdoch jatkaa työtään sarjan 12. tuotantokaudella.
William Murdoch (Yannick Bisson) ja Julia Ogden (Hélène Joy). Rikosetsivä William Murdoch jatkaa työtään sarjan 12. tuotantokaudella. Kuva: Shaftesbury Yle TV1,murdochin murhamysteerit

Downton Abbeyn tähti aloitusjaksossa

Murdochin murhamysteerien 11. kaudella kaudella parisuhdettaan kipuilleet William ja tohtori Julia Ogden (Hélène Joy) ovat saaneet 12. kaudella uuden kodin Torontoon. Talon on suunnitellut itse Frank Lloyd Wright (Aaron Poole), sittemmin New Yorkin Guggenheimin museosta kuuluisuutta niittänyt arkkitehti.

Uuden kauden aloitusjaksossa William ryhtyy selvittämään kotitalossa tapahtuneen räjähdyksen syytä. Aloitusjaksossa arkkitehdin assistenttia Ann Ryandia näyttelee Downton Abbey -sarjan Daisyn roolista tuttu Sophie McShera. Onko assistentilla jotain tekemistä dramaattisten tapahtumien kanssa?

Rikosetsivä William Murdoch jatkaa työtään sarjan 12. tuotantokaudella.
Thomas Brackenreid (Thomas Craig, vas.) ja George Crabtree (Jonny Harris). Rikosetsivä William Murdoch jatkaa työtään sarjan 12. tuotantokaudella. Kuva: Shaftesbury Yle TV1,murdochin murhamysteerit

Mysteereitä leikkaussalista astronomiaan

Sarjan muissa jaksoissa Ogden tarvitsee Williamin apua, kun tohtorin rutiinileikkaus ei sujukaan ongelmitta. William joutuu esittämään ranskalaista diplomaattia ja tutkimaan astronomista ilmiötä.

Palkitun sarjan muita tuttuja hahmoja ovat komisario Thomas Brackenreid (Thomas Craig), konstaapeli George Crabtree (Jonny Harris), konstaapeli Henry Higgins (Lachlan Murdoch) ja Ruth Newsome (Siobhan Murphy).

Historiallisista hahmoista uudella kaudella tavataan muun muassa kosmetiikkayrityksen luonut Florence Nightingale Graham eli Elizabeth Arden (Kathryn Alexandre).

Murdoch Mysteries. Käsikirjoitus: Maureen Jennings omiin romaaneihinsa pohjautuen. Tuotanto: Bell Broadcast and New Media Fund, Rocket Science VFX, Shaftesbury Films, Kanada, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.