Hyppää pääsisältöön

Muumilaakson lasten ensi-ilta täynnä odotusta – lapset näkivät rakastetut muumit ensimmäisinä

Tyttö Muumilaakso-sarjan ensi-illassa.
Tyttö Muumilaakso-sarjan ensi-illassa. muumit

Talvipäivä tihkui tunnelmaa ja jännitystä. Uusi ja taianomainen Muumilaakso-sarja sai maailman ensimmäisen yleisönsä suomalaisista lapsista.

“Joo, jee ja Pikku Myy!!!”, hihkuttiin salissa, kun Uudesta päivästä ja YleX-kanavalta tuttu Thelma Siberg nostatti tunnelmia ennen esitystä. Lasten suosikkihahmoksi valittiin ylivoimaisella huutoäänestyksellä Pikku Myy.

Lapsille omistettuun Muumilaakson ensiesitykseen saapui reilut 200 vierasta saattajineen. Esitykset järjestettiin Ison Pajan katsomossa Pasilassa keskiviikkona 23.1.2019. Päivän aikana katsottiin Muumilaakson ensimmäinen jakso kahdesti, suomeksi ja ruotsiksi.

Ensimmäisessä Pikku Myy tuli taloon -jaksossa muumien vieraanvaraisuus joutuu koetukselle, kun Mymmeli saapuu Muumitaloon varoittamatta valtavan lapsilaumansa kanssa. Vaikeimmaksi tämän kokee Muumipeikko, jonka huoneen valtaa sisaruskatraan vanhin ja ilkikurisin Pikku Myy.

Pikku Myy on myös 7- ja 10-vuotiaiden Emilia ja Juuso Korelinin suosikki. “Me tykättiin! Kotona on katsottu muumeja aiemminkin, sarjana ja elokuvana sekä luettu luukkukirjaa”, kertovat Emilia ja Juuso.

Lapsivieraita ensiesityksessä viihdytti Thelma Sibergin lisäksi myös Staffan Gräsbeck Buu-Klubbenista.

Lapsia Muumilaakso-sarjan ensi-illassa.
Emilia ja Juuso Korelinin suosikki on Pikku Myy. Lapsia Muumilaakso-sarjan ensi-illassa. muumit

Muumilaakso alkaa Ylen kanavilla 25.2.

Lasten ensi-iltaan mahtui tällä kertaa vain osa muumien ystävistä. Kaikkien katsottavana Muumilaakso on Yle TV2:lla ja Yle Areenassa maanantaisin 25.2. alkaen. Yle Fem -kanavalla sarja alkaa 26.2.

“Lapsilla on erityinen suhde muumeihin ja kyse on hienosta koko perheen sarjasta. Halusimme tarjota juuri lapsille oman ensiesityksen yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton, Barnavårdsförening i Finlandin ja Folkhälsanin kanssa”, kertoo Ylen markkinointipäällikkö Jasmiini Lappalainen.

"Tämä on todella jännittävä viikko, kun Tove Janssonin rakastetut päivitetyt muumit saavat ensi-esityksensä ja sarja on ihan pian kaikkien katsottavissa kanavillamme. Olemme erittäin tyytyväisiä sarjaan ja uskomme, että Muumilaakso tuottaa riemua ja elämyksiä laajalle katsojakunnalle. Muumit kuuluvat kaikille, erityisesti tietysti lapsille,” sanoo Yle Draaman tuottaja Suvi Mansnerus.

”Olemme ylpeinä mukana ensimmäisenä tilaajana todella laadukkaassa kansainvälisessä sarjassa. Ylen kannalta on paitsi tärkeää esittää sarja suomalaisille, myös olla mukana viemässä suomalaista osaamista maailmalle”, kiteyttää Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

Muumilaakson kansainvälinen kutsuvieraiden ja lehdistön ensi-ilta on perjantaina 25.1.2019 Helsingissä, ja mukana on niin kansainvälistä kuin kotimaista tähtikaartia, animaation tekijöitä sekä tietenkin muumifaneja. Ensi-illan humuun pääsee mukaan Yle Areenan kautta.


Muumilaakso-sarjan tuotannosta vastaa suomalainen Gutsy Animations -yhtiö ja sarjan taiteellinen ohjaaja Marika Makaroff. Yle on sarjan tilaaja ja esittäjä Suomessa. Muumilaakson ohjaa Oscar®-palkittu Steve Box, joka tunnetaan mm. animaatioelokuvan Wallace & Gromit: Kanin kirous ohjaajana. Palkittu käsikirjoittajakaksikko Mark Huckerby ja Nick Ostler sekä tuottaja John Woolley ovat puolestaan tunnetun Late Lammas -animaatiosarjan takana. Musiikin sarjaan ovat tehneet Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen. Lisäksi jokaisessa jaksossa kuullaan musiikkia kansainvälisiltä huippuartisteilta.