Hyppää pääsisältöön

Sankarisukeltaja Mikko Paasi palaa Thaimaan luolille – uudessa dokumentissa tavataan pelastettuja poikia

Mikko Paasi palaa Thaimaan luola-alueelle ja käy lävitse pelastusoperaation dramaattisia tapahtumia.
Mikko Paasi palaa Thaimaan luola-alueelle ja käy lävitse pelastusoperaation dramaattisia tapahtumia. Yle TV1,Mikko Paasi,Docstop: Sukeltaja

TV1 tiistaina 29.1.2019 klo 20.00 - 20.30, uusinta torstaina 31.1. klo 5.55, Areenassa

Uusi dokumenttielokuva Sukeltaja seuraa pelastussukeltaja Mikko Paasin paluuta Pohjois-Thaimaahan, Tham Luangin luola-alueelle ensimmäistä kertaa pelastusoperaation jälkeen.

Suomalaisesta Mikko Paasista tuli kesällä 2018 muutamassa päivässä maailmankuulu sankari ja Thaimaan kuninkaan palkitsema ritari. Paasi pelasti sukeltajatovereineen 12 luolaan tulvan vangeiksi jäänyttä nuorta jalkapalloilijaa sekä heidän valmentajansa varmalta kuolemalta.

Mikko tapaa pelastamiaan poikia

Mikko palaa luolaan ja käy pelastajatovereidensa kanssa läpi tapahtumia – myös tehtyjä virheitä. Tapahtumapaikalla mieleen nousevat monenlaiset muistot ja tunnelmat. Luolan pimeydessä on tällä kertaa aikaa myös pohdinnoille.

Paasi pääsee tapaamaan myös pelastamiaan jalkapallojoukkueen poikia sekä paikallisia operaatioon osallistuneita ihmisiä. Hengenvaarallisen kokemuksen jälkeen kenenkään elämä ei ole entisellään.

Kuvamateriaalia pelastusoperaatiosta

Docstop-sarjassa nähtävä dokumenttielokuva on tiivistunnelmainen kertomus paluusta traagisten tapahtumien näyttämölle, sekä tarpeesta käydä hurja kokemus läpi uudestaan. Dokumentissa nähdään myös luolasta pelastettuja poikia ensimmäistä kertaa. Thaimaassa poikia on pitkään suojeltu median pyöritykseltä.

Hannu Oksasen ohjaamassa dokumentissa kuvausryhmä pääsee yksinoikeudella seuraamaan Mikko Paasin paluuta Thaimaan luolaan. Ohjelmassa nähdään myös ainutlaatuista materiaalia, jota on kuvattu pelastusoperaation aikana.

Tuotanto: Mediatehdas Dakar/Yle, Suomi, 2018.

Yle Uutiset: Suomalaissukeltaja Mikko Paasi kertaa pelastusoperaation dramaattista päätöstä


Helpottunut suomalaissukeltaja Mikko Paasi lähti torstaina 12.7.2018 Pohjois-Thaimaasta kohti kotia. Hän kommentoi Ylelle tunnelmia onnistuneen pelastustehtävän jälkeen, sekä operaation hiuksianostattavia loppuvaiheita.

Flinkkilä & Tastula: Sukellus pimeyteen ja pitkä paluu kohti valoa


Thaimaan luolasukeltaja Mikko Paasi ja pelastussukeltaja Patrik Grönqvist olivat toimittaja Maarit Tastulan haastateltavana 10.11.2018 Flinkkilä & Tastula -ohjelmassa.

Keskustele