Hyppää pääsisältöön

Sankarisukeltaja Mikko Paasi palaa Thaimaan luolille – dokumentissa tavataan pelastettuja poikia

Mikko Paasi palaa Thaimaan luola-alueelle ja käy lävitse pelastusoperaation dramaattisia tapahtumia.
Mikko Paasi palaa Thaimaan luola-alueelle ja käy lävitse pelastusoperaation dramaattisia tapahtumia. Yle TV1,Mikko Paasi,Docstop: Sukeltaja

TV1 maanantaina 24.8.2020 klo 20.00 - 20.30, Areenassa

Dokumenttielokuva Sukeltaja seuraa pelastussukeltaja Mikko Paasin paluuta Pohjois-Thaimaahan, Tham Luangin luola-alueelle ensimmäistä kertaa pelastusoperaation jälkeen.

Suomalaisesta Mikko Paasista tuli kesällä 2018 muutamassa päivässä maailmankuulu sankari ja Thaimaan kuninkaan palkitsema ritari. Paasi pelasti sukeltajatovereineen 12 luolaan tulvan vangeiksi jäänyttä nuorta jalkapalloilijaa sekä heidän valmentajansa varmalta kuolemalta.

Mikko tapaa pelastamiaan poikia

Mikko palaa luolaan ja käy pelastajatovereidensa kanssa läpi tapahtumia – myös tehtyjä virheitä. Tapahtumapaikalla mieleen nousevat monenlaiset muistot ja tunnelmat. Luolan pimeydessä on tällä kertaa aikaa myös pohdinnoille.

Paasi pääsee tapaamaan myös pelastamiaan jalkapallojoukkueen poikia sekä paikallisia operaatioon osallistuneita ihmisiä. Hengenvaarallisen kokemuksen jälkeen kenenkään elämä ei ole entisellään.

Kuvamateriaalia pelastusoperaatiosta

Dokumenttielokuva on tiivistunnelmainen kertomus paluusta traagisten tapahtumien näyttämölle, sekä tarpeesta käydä hurja kokemus läpi uudestaan. Dokumentissa nähdään myös luolasta pelastettuja poikia ensimmäistä kertaa. Thaimaassa poikia on pitkään suojeltu median pyöritykseltä.

Hannu Oksasen ohjaamassa dokumentissa kuvausryhmä pääsee yksinoikeudella seuraamaan Mikko Paasin paluuta Thaimaan luolaan. Ohjelmassa nähdään myös ainutlaatuista materiaalia, jota on kuvattu pelastusoperaation aikana.

Tuotanto: Mediatehdas Dakar/Yle, Suomi, 2018. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran helmikuussa 2020.

Yle Uutiset: Suomalaissukeltaja Mikko Paasi kertaa pelastusoperaation dramaattista päätöstä


Helpottunut suomalaissukeltaja Mikko Paasi lähti torstaina 12.7.2018 Pohjois-Thaimaasta kohti kotia. Hän kommentoi Ylelle tunnelmia onnistuneen pelastustehtävän jälkeen, sekä operaation hiuksianostattavia loppuvaiheita.

Flinkkilä & Tastula: Sukellus pimeyteen ja pitkä paluu kohti valoa


Thaimaan luolasukeltaja Mikko Paasi ja pelastussukeltaja Patrik Grönqvist olivat toimittaja Maarit Tastulan haastateltavana 10.11.2018 Flinkkilä & Tastula -ohjelmassa.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.