Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Akvaariorakkautta vai Akvaariorakkaus?

Kuva elokuvasta Akvaariorakkaus.
Kuva elokuvasta Akvaariorakkaus. Kuva: Kinotuotanto Oy Yle Puhe,Akvaariorakkaus,Anna-Leena Härkönen

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Anna-Leena Härkösen romaaneista moni on päätynyt valkokankaalle. Härkösen rohkeista seksikohtauksista tunnettu romaani Akvaariorakkautta ilmestyi vuonna 1990. Claes Olssonin ohjaama ja Tove Idströmin käsikirjoittama elokuva Härkösen romaanista ilmestyi pari vuotta myöhemmin ja sai nimekseen Akvaariorakkaus.

Jarmo Laitanevan kanssa kirjasta ja leffasta keskustelevat torstaina 31.1. klo 14.02 itse kirjailija Anna-Leena Härkönen sekä elokuvatuottaja Rimbo Salomaa. Salomaa on tuottanut mm. Anna-Leena Härkösen romaanin filmatisoinnit Ei kiitos ja Kaikki oikein. Salomaa on myös yksi Härkösen kirjojen esilukijoista.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Akvaariorakkautta vai Akvaariorakkaus - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Anna-Leena Härkösen (Akvaariorakkautta 1990) vai Claes Olssonin (Akvaariorakkaus 1993). Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Kirja (Anna-Leena Härkönen)
62% (58 ääntä)
Leffa (Claes Olsson)
38% (35 ääntä)
Ääniä yhteensä: 93
Keskustele
 • “On erikoista, ettei rikas Suomi pysty turvaamaan kaikille riittävää toimeentuloa”

  Taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

  Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kaari Mattilan mukaan meillä ei ymmärretä, että toimeentulo tai terveyspalvelut ovat ihmisoikeuksia. Jos suomalaista pyytäisi luettelemaan keskeisiä ihmisoikeuksia, moni mainitsisi luultavasti äänioikeuden, sananvapauden ja syrjinnän kiellon – eli tutut kansalaisoikeudet ja poliittiset oikeudet. – Niiden lisäksi pitäisi ymmärtää, että myös taloudelliset ja

 • Filosofi Elisa Aaltola: “Ihmisen kannattaa luopua eläintuotannosta oman etunsa takia”

  Aaltolan mukaan eläintuotanto voi synnyttää pandemioita.

  Filosofi Elisa Aaltolan mielestä pandemian myötä olisi syytä puhua siitä, kuinka pitkälle ihminen voi riistää eläinlajeja ja luontoa. Hänen mukaansa oma elämämme voi keventyä, jos kohtelemme eläimiä myötätuntoisesti. Koronapandemian myötä on keskusteltu, millaisia seurauksia on sillä, että ihminen vie koko ajan enemmän elintilaa eläimiltä.

 • Puheen Aamu päihittää marraskuun ystävillä ja tiistainisuilla

  Puheen Aamu on marraskuussa yllätyksiä täynnä!

  Puheen Aamu on marraskuussakin yllätyksiä ja kivoja juttuja täynnä! Marraskuun ensimmäisellä viikolla Anna Cadia, Alina Kulo ja Juhani Kenttämaa kutsuivat kylään ystäviä, henkilöitä, jotka kuuntelevat Puheen Aamua, mutta jotka ovat monelle tuttuja muutenkin: kirjailijoita, muusikoita, luennoitsijoita, juontajia. Marraskuussa nautitaan myös nisuja ja kuunnellaan toivebiisejä.