Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Akvaariorakkautta vai Akvaariorakkaus?

Kuva elokuvasta Akvaariorakkaus.
Kuva elokuvasta Akvaariorakkaus. Kuva: Kinotuotanto Oy Yle Puhe,Akvaariorakkaus,Anna-Leena Härkönen

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Anna-Leena Härkösen romaaneista moni on päätynyt valkokankaalle. Härkösen rohkeista seksikohtauksista tunnettu romaani Akvaariorakkautta ilmestyi vuonna 1990. Claes Olssonin ohjaama ja Tove Idströmin käsikirjoittama elokuva Härkösen romaanista ilmestyi pari vuotta myöhemmin ja sai nimekseen Akvaariorakkaus.

Jarmo Laitanevan kanssa kirjasta ja leffasta keskustelevat torstaina 31.1. klo 14.02 itse kirjailija Anna-Leena Härkönen sekä elokuvatuottaja Rimbo Salomaa. Salomaa on tuottanut mm. Anna-Leena Härkösen romaanin filmatisoinnit Ei kiitos ja Kaikki oikein. Salomaa on myös yksi Härkösen kirjojen esilukijoista.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Akvaariorakkautta vai Akvaariorakkaus - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Anna-Leena Härkösen (Akvaariorakkautta 1990) vai Claes Olssonin (Akvaariorakkaus 1993). Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustele
 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.