Hyppää pääsisältöön

Härskiä hulluttelua ja älykästä itseironiaa - onko Stig tämän vuosituhannen Leevi & the Leavings?

Paula Jokimies, Susanna Vainiola ja Anna Kokkonen
Paula Jokimies, Susanna Vainiola ja Anna Kokkonen Kuva: Yle/Tero Ylioja Susanna Vainiola,paula jokimies

Viikon levyuutuuksia arvioimassa juuri oman levynsä julkaissut muusikko Anna Kokkonen ja Ylen mainiot Paula Jokimies ja Susanna Vainiola.

Tulos

1. Stig: Lonkeronvärinen taivas 26 pistettä (Pasi Siitonen - Risto Asikainen)

Kieli poskessa röyhkeän tunnistettavalla Leevi & Leavings -pastissilla on liikkeellä Stig. Tämä on ensimmäinen single syksyllä julkaistavalta albumilta. Leikittelevä riimittely ja röyhkeä oma polku viehättää.

1. Vaudeville Smash: La Plume de ma Tante 26 pistettä (M. Lucchesi, D. Lucchesi, L. Lucchesi, J.Bowers, M.Lubran)

Funkin, grooven ja saksofonin räjähtävä yhdistelmä saa tukea itseironisen leikittelevästä tekstistä. Australialainen bändi on kotimaassaan suosittu kummajainen. Hauskat Prince-lainat ja funkin perinne groovaavassa ja yllätyksellä tuotetussa paketissa.

2. Mariska: Grafeenia 25 pistettä (Mariska - Sami Gröönroos)

Terapeuttinen selviytymistarina vahvalta sanoittajalta. Mariska on noussut maamme kärkisanoittajien joukkoon ja uusi sivu omalla artistiuralla on kääntymässä tämän singlen myötä. Vahva laulajan ääni vei mukaan tarinaan, joka vältti kliseet ja sovitus oli hienon monimutkainen kudelma.

3. Pimeys: Eikö ne tiedä 24 pistettä (Pekka Nisu - Joel Mäkinen)

Surumielinen tarina sympaattisella rosolla toteutettuna. Pimeys -yhtye on rumpalin lähdön jälkeen uudistanut ilmaisuaan. Hyvä kertosäe ja pelkistetty, raaka tunne kuljettivat hyvin tarinaa, joka ei lässyttänyt turhia.

4. Laleh: Tack, förlåt 19 pistettä (Laleh Pourkarim - Gustaf Thörn)

Hyvin tuoteettua ja hiottua ruotsalaista radiopoppia, jossa kevyen pintapopin alla tärkeä teksti. Ruotsalais-iranilainen Laleh teki läpimurtonsa vuonna 2000 hittielokuvassa Jalla Jalla. Laulajan 'flicka-attitude' on vahva, mutta sovitus olisi voinut antaa hänelle vielä enemmän tilaa.

5. Janne Tulkki: Pyykkään ja tiskaan 17 pistettä (Janne Tulkki)

Rouheasti rokkaava iskelmätähti yllätti ja ihmetytti. 20-vuotista uraansa juhliva Janne Tulkki on juhlalevyllään versioinut vanhoja hittejään ja kirjoittanut kasan uusia. Virkistävää soittoa ja rentoa meininkiä, paljon lainattua myös oli tässä kappaleessa, jonka teksti edusti kuitenkin naisraadillemme todella vanhanaikaista maailmankuvaa.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi