Hyppää pääsisältöön

Mahamonologeja - pikkusiivuina, kiitos!

piirros jossa nainen lankuttaa maha maassa
Lankutus ei ole niin vaikeaa kuin väitetään - Mahamonologeja Yle Areenassa piirros jossa nainen lankuttaa maha maassa Kuva: Yle / Tuula Rajavaara laihdutus,lihavuus,lihavuusleikkaukset,monologi,monologit,kehopositiivisuus,huumori,piirrokset,piirustukset (taideteokset),Mahamonologeja,piirros

Monologimuotoinen faktaa ja mustaa huumoria yhdistelevä 8-osainen radiosarja kertoo laihdutusleikkaukseen valmistautumisesta, itse mahankavennusleikkauksesta ja arkielämästä sen jälkeen.

Dokumenttisarjan voi kuunnella kokonaisuudessaan Yle Areenassa. Osat ovat alle 10 minuuttisia.

piirros jossa nainen makaa selällään saunassa ja maha ääntelee
"Tukeva, terve tyttö", sanoi kouluterveydenhoitajakin - Mahamonologeja Yle Areenassa piirros jossa nainen makaa selällään saunassa ja maha ääntelee Kuva: Yle / Tuula Rajavaara lihavuus,monologi,monologit,lihavuusleikkaukset,huumori,piirrokset,laihdutus,kehopositiivisuus,Mahamonologeja,piirros


”Oon ollu jonossa lihavuusleikkaukseen kaks kertaa.”” Nyt mul on ruksit kaikissa hälytysruuduissa: syön lääkkeitä kaikkee maailman pahaa vastaan.”
Pituus: 7.54
piirros jossa nainen katsoo itseään peileistä
Riippuu ihan mistä kulmasta katsoo - Mahamonologeja Yle Areenassa piirros jossa nainen katsoo itseään peileistä Kuva: Yle / Tuula Rajavaara lihavuusleikkaukset,lihavuus,laihdutus,huumori,monologi,monologit,piirustus,piirrokset,kehopositiivisuus,Mahamonologeja,piirros


”Oon ollu useissa ylipainoisten ryhmissä ja laihdutuspiireissä elämäni aikana. Miksikö? Koska oon laihduttanu melkein koko elämäni.”
Pituus: 8.39
piirros jossa nainen on crosstrainerissa ja katsoo telkkaria jossa on hampurilainen
Eksklusiivisellä kuntoklubilla ei aina voi katsoa Häähulluja - Mahamonologeja Yle Areenassa piirros jossa nainen on crosstrainerissa ja katsoo telkkaria jossa on hampurilainen Kuva: Yle / Tuula Rajavaara lihavuus,lihavuusleikkaukset,laihdutus,kuntosalit,huumori,monologi,monologit,kehopositiivisuus,Mahamonologeja,piirros


”Mä kerron fasessa, et oon nyt prosessissa, jonka päätteeks mulle tehdään vatsalaukunpienennysleikkaus Meilahdessa joulukuussa. Kerron myös siitä, et oon vapaaehtoisena parissaki rasvamaksan kehittymistä tutkivas koeryhmässä.”
Pituus: 8.40
piirros jossa nainen on ahtautunut lentokoneen penkkiin
Lentokoneen penkkien välejä on väärin perustein kutistettu - Mahamonologeja Yle Areenassa piirros jossa nainen on ahtautunut lentokoneen penkkiin Kuva: Yle / Tuula Rajavaara lihavuusleikkaukset,lihavuus,monologit,laihdutus,huumori,piirustus,monologi,kehopositiivisuus,Mahamonologeja,piirros


”Me istutaan sairaalan kokoushuoneessa lounaalle ja harjotellaan pienten annosten ottamista ja pitkää pureskeluaikaa jokaiselle suupalalle. Me ollaan kuin nukkekodissa kutsuilla.”
Pituus: 7.14
piirros jossa nainen katsoo kännykkäänsä
Ei ole vertaistuen voittanutta, peukku sille - Mahamonologeja Yle Areenassa piirros jossa nainen katsoo kännykkäänsä Kuva: Yle / Tuula Rajavaara laihdutus,lihavuus,lihavuusleikkaukset,monologi,monologit,huumori,piirrokset,kehopositiivisuus,Mahamonologeja,piirros


”Oon ihan murhees ja raivona, ku nyt viikkoo ennen leikkausta mä herään ihan tukossa ja räkäpäänä.
Kirjotan heti nettiin vertaistukeen et leikkaus on nyt vaarassa jos kuume nousee.”
Pituus: 6.54
piirros jossa nainen nukkuu apuvälineiden kanssa
Tie unten maille on reunustettu pilkkopimeydellä, cpap-laitteilla, erilaisilla maskeilla ja kiskoilla - Mahamonologeja Yle Areenassa piirros jossa nainen nukkuu apuvälineiden kanssa Kuva: Yle / Tuula Rajavaara laihdutus,lihavuus,lihavuusleikkaukset,huumori,kehopositiivisuus,monologi,monologit,piirustukset (tekniset),piirrokset,piirustus,Mahamonologeja,piirros


”LEIKO-yksikössä vaihdan sairaalavaatteet, musta otetaan vikat kokeet ja sitten vihdoin kävelen oman sänkyni vieressä leikkaussaliin ja hyppään itse leikkauspöydälle. Ja mille pöydälle!”
Pituus: 10.06
nainen tarkastelee roikkuvaa tissiään
Läski sulaa joskus väärästä paikasta - Mahamonologeja Yle Areenassa nainen tarkastelee roikkuvaa tissiään Kuva: Yle / Tuula Rajavaara laihdutus,lihavuus,monologi,monologit,lihavuusleikkaukset,huumori,piirustus,kehopositiivisuus,Mahamonologeja,piirros


”Mä en meinaa millään tajuta, että ruoka-annokset tosiaan on näin pieniä, lapon aina vanhasta muistista lautaselle kukkurakaupalla tavaraa.”
Pituus: 8.55
piirros jossa nainen on trapetsilla spagaatissa renkailla
Nyt kohti uusia seikkailuja, sillä kaikki on mahdollista - Mahamonologeja Yle Areenassa piirros jossa nainen on trapetsilla spagaatissa renkailla Kuva: Yle / Tuula Rajavaara laihdutus,lihavuusleikkaukset,lihavuus,kehopositiivisuus,huumori,monologi,monologit,piirustus,piirrokset,piirustustaide,Mahamonologeja


”Dump dump dump pomppii pallo ruokatorveen, kun on syönyt liian nopeasti, liian isoja paloja, juonut liian ahnaasti.. tai laittanut suuhunsa jotakin itselle sopimatonta.”
Pituus: 7.25

Lopultakin: Mahadialogi

Elokuvan päähenkilö haluaa dialogiin laihdutusleikatun mahansa kanssa ja onnistuu yrityksessään.

Kuuntele myös Rojumonologeja

Kuuntele myös Aikamonologeja

Lisää aiheesta

Verkossa

Vaakakapina-kokonaisuus
Akuutti: haastateltavana Veera Korhonen, toimittajana Marjo Lundvall
Kulttuuricocktail: haastateltavana Tytti Shemeikka, toimittajana Sari Casal

Katsottavaksi


Kuultavaksi

Akuutti, toimittajana Minna Korhonen


Sari Valto


Yle Puhe Nosto, haastateltavana Tuula Rajavaara, toimittajana Mia Krause

Radio Suomi, haastateltavana Tuula Rajavaara, toimittajana Maria Jyrkäs