Hyppää pääsisältöön

Matkakertomuksia - Osa V/V - Pysähdys

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Matkakertomuksia - Osa V/V - Pysähdys

Joskus on hyvä pysähtyä ja havainnoida.

Esimerkkejä havainnoistaan:

1. Tulitikkuja on varmaan ollut hirveän vaikea saada kaupaksi ennen kuin on keksitty se tulitikkulaatikko, jonka kyljissä on sitä raaskia, niin että ne tulitikut saa sytytetyksi.

2. Kuinkahan monta ihmistä Jyväskylässä on jonain tiettynä hetkenä väärässä? Ja miksi juuri Jyväskylässä? Eivätkö muka Vantaa, Noormarkku, Iisalmi tai Kajaani olisi kyenneet toimittamaan yhtä legitiimejä väärässäolijoita?

3. Armeliaisuus ei tunnu nykyään olevan ”in”. Myöskään ”in” ei ole enää ”in”.

4. Jorma kertoi, että kiinni jäätyneen auton oven voi vähin harmein saada joskus nitkutetuksi auki kahdella puisella paistinlastalla.

Mutta kuka kulkee 2 puista paistinlastaa povitaskussaan?

(Muistio itselle: osta 2 puista paistinlastaa ja laita povitaskuun, ettei käy niin kuin kävi muutama viikko sitten, ja piti soittaa Jormalle.)

5. Miksi minä tiedän, että Mannerheimin jo ajat sitten kuolleen hevosen nimi oli Käthe? Miltä paljon tärkeämmältä tiedolta vei Käthe aivostani muistipaikan?

6. Kun ajaa yksinään pitkää matkaa, on hienoa opetella kurkkulaulua.

( https://fi.wikipedia.org/wiki/Kurkkulaulu )

7. Onkohan palkoherneillä siellä palgon sisällä lainkaan omaa aikaa? Kun ne ovat niin lähellä toisiaan? Eivätkä juuri matkustele?

8. Dag Hammaskiöld oli joku tärkeä mies, sen muistan. Mutta vielä monempi muistaisi sen, jos sen nimi olisi ollut Dag o Natt Hammarskiöld.

9. Kun valitsee spagetikseen durum-venhnää, eikä lelluvehnää, niin tulee jotenkin rehvakas ja miehekäs olo. Vähän niin koituu kuin ruisleivästä ja puukolla suoraan purkista syödystä sika-naudasta.

10. Valtio jos säästäisi sillä tavalla, että eläimiä olisi olemassa vain kaupallisin perustein, niin valtion kannalta hyödyttömiä eläimiä voisi silti olla, nimittäin sponsoroituina.

Minä sponsoroisin mm. jäniksiä, enkä edes vaatisi jäniksille mainosvaljaita joissa näkyisi minun nimeni. Sellainen vaatimattomuus totisesti kaunistaa ihmistä!

11. Tälläkin hetkellä on laskemattomat määrät kotimaisia huviveneitä tyhjän panttina, ja niiden omistajat kärvistelevät maissa.

12. Joku voisi kiertää purkittamassa hajuja ihmisten kodeissa, ja sitten muutaman kymmenen vuoden kuluttua kaupitella niiden asukkaiden lapsenlapsille, että tästä saat ostaa mummolasi hajua.

13. Australiassa on liikaa ja liian isoja öttiäisiä. Olisivat tyytyneet kenguruihin, niin upea paikka olisi se. Mutta nyt kuin kauhuelokuvasta ne öttiäislajistojen kirjot!

14. Sisustusarkkitehdeille on kunnia-asia suunnitella kahviloiden pöydät ja niiden yllä vaanivat valaisimet siten, että mahdollisimman moni asiakas - olipa hän lyhyt tai pitkä - lyö päänsä valaisimeen pöydästä noustessaan.

Jotain sairasta tyydytystä saavat sisustusarkkitehdit siitä.

Voi olla että se sairas mielihyvä säästää heidät suistumasta raiteiltaan ja vajoamasta eläimen asteelle, ja sen vuoksi viranomaiset sietävät sitä. Sitä tarkoittaa saksankielinen sana Realpolitik.

15. Onkohan hyviä kuutioita ollut kauankin? Vai onko suurin osa kuutioiden historiasta kulunut epämääräisesti vinojen ei-suorakulmaisten kuutioiden veistämiseen? Nin että vasta aivan viime aikoina on päästy nauttimaan kuutioiden Rolls-Royceista, joilla on kaikki sivut samankokoisia ja kulmat suoria, vaikka miten tarkkaan mitattaisiin?

16. Minä en tykkää siitä, että lehmien korviin laitetaan niitä lappuja. Ei kuulu kenenkään korviin lisäriepakkeita, paitsi naisilla omasta vapaasta tahdosta ja nykyään myös monilla miehillä. Mutta lehmä ei ole nais ja mies.

17. Jos lakkaisi kaiken, niin varmaan siihen tarttuisi ennen kuivumista hirveästi nöyhtää, vaikka kuinka varoisi. Ja sitten ottaisi päähän koko loppuiän se nöyhtäinen lakattu.

Toivoo:

Yksi monten puolesta.

Kommentit
 • Hankkisinko penin, huvikseen?

  Peni, ei peniä, vai jokin muu, miettii Markus Kajo

  Jos on tarpeeksi karkeaa juuttikangasta tapetit ja katto, kissa voi kiivetä vaikka kattoon ja tarkkailla tilannetta sieltä ylös-alaisin kuin lepakko (viroksi nahkhiir).

 • (T)EHOSTUSTA

  Naistehostamis - tie maalliseen paratiisiin.

  Moneen asiaan miehiä tarvitaankin. Nuolemaan pikkuleipätaikinan kaavin, milloin lapsia ei ole käytettävissä, ja katsomaan, onko Taistelevat metsot, Ryöstö seraljista tai Rammstein seinällä suorassa.

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Hankkisinko penin, huvikseen?

  Peni, ei peniä, vai jokin muu, miettii Markus Kajo

  Jos on tarpeeksi karkeaa juuttikangasta tapetit ja katto, kissa voi kiivetä vaikka kattoon ja tarkkailla tilannetta sieltä ylös-alaisin kuin lepakko (viroksi nahkhiir).

 • (T)EHOSTUSTA

  Naistehostamis - tie maalliseen paratiisiin.

  Moneen asiaan miehiä tarvitaankin. Nuolemaan pikkuleipätaikinan kaavin, milloin lapsia ei ole käytettävissä, ja katsomaan, onko Taistelevat metsot, Ryöstö seraljista tai Rammstein seinällä suorassa.

 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Testaa itsesi, oletko liian normaali!

  Täytyy tunnustaa joskus nettitestautuneeni.

  Uskon, että jotakuinkin terve ihminen tietää riittävän tarkkaan, millainen on, ja ei ole. Lisäksi ystävät ja viholliset auttavat ihmistä näkemään oman kuvansa paremmin. Minkä tautta sitä sitten pitää tukea kapitalistin klikkausrahastoa klikkaamalla jotain testiä netissä?

 • Kaksi, mistä sietäisi

  Nuhtelun ansaitsijia (2 kpl.)

  Ainkin ennen vanhaan yksi ”poliisin langettamista” rangaistuksista oli nuhteleminen. Siis että polisii nuhteli sitä, kerta oli töppöillyt hän. Että mitä vasten nuin teit, ja että yada yada yada. Ja toinen siinä kuuntelee kaula punoittaen, ja häpeää, ja parantaa tapansa!

 • Ilom päivä!

  Hyviäkin asioita tapahtuu, sentään.

  Lienen kertonut kissasta, joka asuu kotini lähistöllä, viettää usein aikaa kerrostaloasuntonsa saunan avoimen ikkunan ikkunalaudalla ja katselee minua, kun talsin kotea kohti. Ja lienen kertonut, että pitkään aikaa ei ole näkynyt sitä kissaa..