Hyppää pääsisältöön

Pelissä Pohjoismaiden herruus ja paikka Suomen e-jalkapallomaajoukkueeseen – Assyilla haussa "Suomen 4. paras FIFA-pelaaja"

"E-Huuhkajissa" pelaavat jo Markus "MakezCR" Moilanen, Eemeli "Snipguy" Simpanen ja Anton "Anzinho" Korvenaho, mutta Assembly Winterissä maajoukkueeseen nousee neljäs jäsen.

Ensin perjantaina 1. helmikuuta haetaan Suomen parasta FIFA 19 -pelaajaa, ja lauantaina Suomen e-jalkapallomaajoukkue haastaa puolestaan Tanskan, Norjan ja Ruotsin niput. Tätä koitosta voisi luonnehtia FIFA 19 -pelin epäviralliseksi Pohjoismaiden mestaruusturnaukseksi.

Suomen maajoukkueessa Assyilla pelaavat Eemeli "Snipguy" Simpanen, Anton ”Anzinho” Korvenaho sekä hallitseva Suomen mestari Markus ”MakezCR” Moilanen.

- Ei sitä ihan lapsena koulussa kun oli niin ajatellut, että jonain päivänä sitä pääsee pukemaan vielä maajoukkepaidan päälle. Tämä on totta kai iso juttu, Korvenaho kertoo Yle E-urheilulle.

- Se on suuri kunnia. Pienenä jo oli haaveena päästä jalkapallomaajoukkueeseeen. Se ei tullut oikeilla viheriöillä, mutta virtuaaliviheriöillä sitten, komppaa Suomen mestari Moilanen.

Suomen e-jalkapallomaajoukkue
Suomen e-jalkapallomaajoukkueen pelaajat Markus "MakezCR" Moilanen, Eemeli "Snipguy" Simpanen ja Anton "Anzinho" Korvenaho. Suomen e-jalkapallomaajoukkue Kuva: Suomen Palloliitto FIFA 19

Maajoukkuekolmikkoa yhdistää paitsi menestys FIFA-pelisarjassa myös harrastustausta perinteisen jalkapallon puolelta. Mutta siinä missä tosimaailman kentillä paidassa lukee Simpanen, Korvenaho tai Moilanen, antavat videopelit mahdollisuuden pelata esimerkiksi Liverpoolilla ja tähtihyökkääjä Mo Salahilla.

Paitsi että tällä hetkellä kaikki pelaavat Juventuksella...

- Real Madrid oli ennen suosikkijoukkueeni, kun siellä olivat kaikki parhaat pelaajat. Mutta nykyään se on kääntynyt Juveen. Siellä on Ronaldo, nopeat laitapakit, hyvät topparit..., Assemblyilla oman pääkonsolinsa XBoxin sijaan PlayStationilla kisaava Simpanen selittää.

- Kyllä se on virhe, jos mitään muuta joukkuetta yrittää kokeilla.

Juventus FIFA-pelissä
Juventus on pro-pelaajien valinta FIFA 19 -pelissä. Juventus FIFA-pelissä Kuva: EA Sports Juventus FC,FIFA 19

Maajoukkueesta nelihenkinen

Suomen e-jalkapallomaajoukkue tulee Assemblyilla kasvamaan vielä neljännellä pelaajalla. Assyjen perjantainen Finnish FIFA 19 Championship -turnaus toimii Palloliitolle "rekrytapahtumana" – ja Suomen parhaille pelaajille näytönpaikkana.

- Haussa on tyyppi, joka osaa paitsi pelata, mutta on myös innokas, sosiaalinen sekä ulospäin suuntautunut, ja joka sopii hyvin joukkueeseen ja täydentää sitä, Palloliiton e-jalkapallovastaava Taneli Sopanen selvittää Yle E-urheilulle.

Entä minkälaisen pelikaverin jo nyt Suomi-paidassa pelaava kolmikko kelpuuttaa rinnalleen?

- Sellaisen pelaajan, jolla on nälkää, pohtii Simpanen.

- Voittajatyypin. Pelaajan, joka on tottunut voittamaan, paaluttaa Moilanen.

- Suomen neljänneksi parhaan pelaajan! Eiköhän se sieltä turnauksesta löydy, nauraa puolestaan Korvenaho.

Assembly 2017, pelaaja
Yle näyttää Assembly Winterissä Counter-Strike: Global Offensivea ja FIFA 19:ää. Assembly 2017, pelaaja Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle Assembly (tapahtuma),videopelit,tietokoneet

FIFA 19 -turnaukset Assembly Winterissä

FIFA 19 -turnaukset pelataan Assembly Winterissä 1.–2. helmikuuta PlayStation 4 -konsolilla. Molempien kisojen selostajana toimii Arttu Hämäläinen.

Perjantai 1.2. – FIFA 19 FINNISH CHAMPIONSHIP
Yle Areena

32 pelaajaa | 1v1 | 5 000 € palkintopotti

12:00 lohkovaiheen pelit | bo1
18:00 pudotuspelit | bo3
22:00 loppuottelu | bo3

Lauantai 2.2. – FIFA 19 NORDICS INVITATIONAL
Yle AreenaTwitch.tv

Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan maajoukkueet | 2v2 & 1v1 | 5 000 € palkintopotti

11:00 Suomi - Tanska | bo3
12:00 Norja - Ruotsi | bo3
13:00 Norja - Suomi | bo3
14:00 Tanska - Ruotsi | bo3
15:00 Ruotsi - Suomi | bo3
16:00 Tanska - Norja | bo3
17.30 välierä | bo3
18.30 välierä | bo3
20:00 pronssiottelu | bo3
21:00 loppuottelu | bo3

FIFA 19 -videopeli.
FIFA 19 -videopeli. Kuva: EA Sports FIFA 19

Lue lisää:

Assembly Winter jälleen suorana Ylen kanavilla – luvassa ruudun täydeltä Counter-Strikea ja virtuaalifutista

Näin seuraat e-urheilua Ylen kanavilla – katso tästä Assembly Winterin lähetystiedot ja aikataulut