Hyppää pääsisältöön

Suomen euroviisuedustaja vuonna 2019 on Darude - Näin seuraat Uuden Musiikin Kilpailua

UMK-artisti ja juontajat
UMK-artisti ja juontajat Kuva: Yle / Anton Sucksdorff Uuden Musiikin Kilpailu 2019,juontajat

Yle on valinnut Suomen euroviisuedustajaksi vuodelle 2019 Daruden eli muusikko Ville Virtasen. Edustuskappale valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2.3. Turun Logomossa.

Darude on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä artisteista. Hän on palkittu DJ ja keikkailee ympäri maailmaa aktiivisesti noin 70 keikan vuositahdilla.

– Olemme todella innoissamme, että yksi Suomen kaikkien aikojen kansainvälisesti tunnetuimmista artisteista otti haasteen vastaan ja edustaa Suomea Euroviisuissa. DJ-artisteja ei viisulavalla varsinaisesti ole aiemmin nähty, Uuden Musiikin Kilpailun tuottaja Anssi Autio sanoo.

Klubitunnelma euroviisulavoille

Darude haluaa tuoda euroviisulavalle festari- ja klubikeikoiltaan fiiliksiä ja visuaalisuutta, jotka jäävät jokaiselle tv-katsojalle mieleen.

– Tämä on minulle haasteena aivan huikean iso monessa mielessä. Kun minua pyydettiin mukaan, se pelotti, mutta en millään voinut sanoa ei. On kunnia päästä kokemaan tämä ainutlaatuinen tapahtuma. Minulla on vain positiivisia odotuksia koko hommasta, Darude sanoo.

– En ole tällaisilla vesillä aiemmin ollut, vaikka olenkin tehnyt laulubiisejä, jopa hyvin popmaista musaakin. Tässä täytyy viedä se vielä astetta pidemmälle ja saada musiikki silti kuulostamaan meikäläiseltä!

Mitä ajatuksia artistilla on Euroviisuista? Lue pidempi haastattelu osoitteesta yle.fi/umk.

Taistelupariksi Sebastian Rejman

Darude on julkaissut musiikkia vuodesta 1995. Ensimmäinen studioalbumi oli Before the Storm (2000), jonka maailmanlaajuiseksi kestohitiksi nousi single Sandstorm. Darude on julkaissut yhteensä neljä albumia, joista viimeisin Moments vuonna 2015.

UMK-kappaleensa Darude esittää yhdessä vierailevan solistin, Sebastian Rejmanin, kanssa. Rejman tunnetaan yhtyeestä The Giant Leap. Hän on myös näyttelijä ja tuttu mm. tv-sarjoista Syke ja Ex-onnelliset

– Mahtavaa päästä tekemään mieletön show ensin Suomessa ja sitten Tel Avivissa. Tästä tulee todella mielenkiintoinen kevät, Sebastian sanoo.

Sebastian Rejman ja Darude
Sebastian Rejman ja Darude Sebastian Rejman ja Darude Kuva: Yle / Anton Sucksdorff Uuden Musiikin Kilpailu 2019,Sebastian Rejman,Darude,UMK19

Näin kisa etenee – kolmesta biisistä yksi valitaan suorassa lähetyksessä

Kaikki kolme kappaletta esitetään näyttävän lavashow’n kera suorassa lähetyksessä UMK19: Darude lauantaina 2.3. klo 21.00 Yle TV2:ssa. Uuden Musiikin Kilpailun kappaleet julkaistaan kolmena peräkkäisenä perjantaina 8.2., 15.2. ja 22.2.

Tänä vuonna UMK järjestetään Turussa. Lipunmyynti Turun Logomoon on nyt avattu. Helsingistä Turkuun (ja takaisin) pääsee kätevästi Viisujunalla.

– Olemme iloisia että UMK- ja viisuhuuma saapuu tänä vuonna Turkuun. Kaupunki tarjoaa erinomaiset puitteet tällaisen tapahtuman järjestämiseen ja Turussa on paljon mielenkiintoista nähtävää myös kansainvälisille vieraillemme, tuottaja Anssi Autio sanoo.

Puolitoistatuntisen suoran UMK19-lähetyksen juontaa timanttinen viisukolmikko Krista Siegfrids, Christoffer Strandberg ja Mikko Silvennoinen. UMK19: Darude -show'ssa esiintyy lisäksi Tanskan viisuvoittaja 2013 Emmelie de Forest.

Koko kevään ajan myös Uuden Musiikin Kilpailun tileillä Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa on aktiivista säpinää, keskustelua, erityisiä paljastuksia ja kilpailuja.

Suomen viisuedustuskappale valitaan 2.3. suoran lähetyksen aikana. Valinta perustuu yleisöäänien sekä kutsutun kansainvälisen raadin yhteispisteisiin. Suosikkia voi äänestää lauantaina 2.3. Yle.fi-sovelluksella, jonka voi ladata Android- ja Apple -älypuhelimiin sekä tabletteihin. Kirjaudu Yle Tunnuksella ja olet valmis äänestämään.

UMK19: Darude Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 2.3. klo 21.00. Kilpailukappaleet julkaistaan 8.2., 15.2. ja 22.2. Yle Areenassa.

Lisätietoa medialle.

Katso UMK19 -tiedotustilaisuus

Uusimmat sisällöt - UMK19 Darude