Hyppää pääsisältöön

Helsingissä järjestetään syksyllä e-urheilun "megatapahtuma" – jaossa peräti 100 000 € palkintopotti

Helsingforsarenan redo för nedsläpp.
Arctic Invitationalin turnauslava rakennetaan jäälle, ja pelikuvaa tullaan näyttämään sekä jumbotron-näytöillä että jään pintaan heijastettuna. Helsingforsarenan redo för nedsläpp. Kuva: imago/IBL/ All Over Press Hartwall Areena

Syyskuussa Helsingin Areenalla järjestettävässä Arctic Invitationalissa pelataan Counter-Strike: Global Offensivea sekä mobiilipelejä.

Suomessa tullaan järjestämään tänä vuonna ensimmäinen e-urheilun kansainväliset mittapuut täyttävä suurturnaus. 14. syyskuuta Helsingin Areenassa järjestettävä Arctic Invitational esiteltiin medialle keskiviikkona tapahtumapaikalla, ja turnauksen luvattiin "kokoavan lajin parhaat niin Suomesta kuin ulkomailta".

Tiedotteen mukaan myös "megatapahtumaksi" luonnehditussa turnauksessa pelataan pääpelinä neljän joukkueen Counter-Strike: Global Offensive -turnaus, ja mukaan kutsutaan kolme kansainvälisesti menestynyttä joukkuetta.

Neljäs paikka on puolestaan lunastettavissa Suomen karsinnoista, joita pidetään ainakin vuoden mittaan LanTrek- ja Vectorama-pelitapahtumissa.

Skip Twitter post

Palkintopotti on kotimaisessa kilpapelaamisessa ennennäkemättömän suuri: 100 000 euroa.

Arctic Invitational on uusi esimerkki operaattorien lähdöstä mukaan e-urheiluun. Tapahtumayhtiö Starsquad Eventin ohella turnauksen järjestämisestä vastaa nimittäin operaattori ja tietoliikenneyhtiö Elisa.

- Odotamme kovatasoista tapahtumaa, jossa haastajajoukkueelle tarjoutuu mahdollisuus kohdata e-urheilun terävintä kärkeä. Meille on tärkeää auttaa suomalaisia e-urheilijoita kasvamaan ja kehittymään kohti kansainvälistä tasoa ja uraa, Elisan urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö totesi tiedotteessa.

Uusimmat sisällöt - E-urheilu