Hyppää pääsisältöön

Peruna carbonara – arkiruokaklassikon uudet kuviot

Friteerattuja perunankuoria
Friteerattuja perunankuoria Kuva: Yle/Carina Ahlskog peruna,kuori,ryytisalvia

Tee pastaa perunoista ja pekonia uppopaistetuista perunankuorista. Niistä syntyy uusi ruokalaji, joka maistuu lähes samalta kuin alkuperäinen. Mutta kuormittaa vähemmän ilmastoa ja herättää enemmän ihastusta.

Ainekset, 4 hlö:

  • 8 isoa kiinteää perunaa
  • rapsiöljyä
  • tuoretta salviaa lehdet riivittyinä
  • 2 dl kermaa
  • 8 munankeltuaista
  • 100 g manchegoa tai pecorinoa raastettuna
  • suolaa
  • mustapippuria
Sorvattua perunaa ja perunankuoria
Sorvattua perunaa ja perunankuoria Kuva: Yle/Carina Ahlskog peruna,kuori,Strömsö (tv-ohjelma)

Tee näin:

  1. Kuori perunat pienellä kuorimaveitsellä niin, että kuori jää isoiksi paloiksi.
  2. Sorvaa perunat nauhaksi vihannessorvilla. Huuhtele nauhat kylmällä vedellä, jotta niistä irtoaa hieman tärkkelystä.
  3. Perunasorvi
    Perunasorvi Kuva: Yle/Carina Ahlskog peruna,sorvit,Strömsö (tv-ohjelma)
  4. Uppopaista (tai paista) perunankuoret rapsiöljyssä paistinpannulla keskilämmöllä. Kun ne alkavat ruskistua, lisää salvianlehdet ja paista, kunnes ne saavat väriä.
  5. Nosta ainekset reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.
  6. Laita perunanauhat kiehuvaan veteen 2–3 minuutiksi ja nosta ne sitten kattilaan.
  7. Sekoita keskenään kerma ja 4 munankeltuaista ja kaada seos perunanauhojen päälle. Kuumenna varovasti, kunnes kerma-munaseos alkaa sakeutua.
  8. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele annokset raa’alla munankeltuaisella, rapeilla perunankuorilla ja uppopaistetuilla salvianlehdillä.
Annos peruna Carbonaraa
Annos peruna Carbonaraa Kuva: Yle/Carina Ahlskog peruna,kuori,Strömsö (tv-ohjelma)
Keskustele
  • Vegevalinta – viikkomenu 5

    Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.

    Vegevalinnan viimeisellä viikolla tarjolla on erinomainen vegepihvi kotimaisista härkäpavuista. Pihvi sopii mainiosti vegeburgeriin. Kiitos Anna-Karin Alménille, Linda Råholmille ja Anne Kiurulle resepteistä.

  • Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä

    Nelivuotiaani lempiruoka.

    [[section color=white&image=39-5972845d9b320ae4423 &type=foreground]] Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä Tässä yksinkertainen, nopea ja halpa keitto.

  • Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan

    Monikäyttöinen ja helposti muunneltava muhennos.

    Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan Helposti hyvää kauden raaka-aineista. Muhennos on monikäyttöinen, sopii myös esimerkiksi paistetun lohen seuraksi ( korvaa kasvisfondi kalafondilla ja lisää vielä 1/4 tl hienoa merisuolaa muhennokseen) Mutta toimii erinomaisesti sellaisenaan juuri perunan ja parsakaalin kaverina. Itse kehittelemä ohjeeni "simppelisti hyvää" periaatteella.

  • Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla

    Intialaista sormiruokaa Anders Samuelssonin tapaan.

    Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla Tässä muodossa et ole vielä koskaan maistanut perunaa. Nämä rapeat uppopaistetut pakorat ovat alkujaan peräisin Intiasta. Perunapakoroiden kanssa voi tarjota mieleisiään lisukkeita. Tässä niiden lisänä on maukasta vihreää chutneyta ja mangoldimuhennosta.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa