Tee pastaa perunoista ja pekonia uppopaistetuista perunankuorista. Niistä syntyy uusi ruokalaji, joka maistuu lähes samalta kuin alkuperäinen. Mutta kuormittaa vähemmän ilmastoa ja herättää enemmän ihastusta.
Ainekset, 4 hlö:
- 8 isoa kiinteää perunaa
- rapsiöljyä
- tuoretta salviaa lehdet riivittyinä
- 2 dl kermaa
- 8 munankeltuaista
- 100 g manchegoa tai pecorinoa raastettuna
- suolaa
- mustapippuria
Tee näin:
- Kuori perunat pienellä kuorimaveitsellä niin, että kuori jää isoiksi paloiksi.
- Sorvaa perunat nauhaksi vihannessorvilla. Huuhtele nauhat kylmällä vedellä, jotta niistä irtoaa hieman tärkkelystä.
- Uppopaista (tai paista) perunankuoret rapsiöljyssä paistinpannulla keskilämmöllä. Kun ne alkavat ruskistua, lisää salvianlehdet ja paista, kunnes ne saavat väriä.
- Nosta ainekset reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.
- Laita perunanauhat kiehuvaan veteen 2–3 minuutiksi ja nosta ne sitten kattilaan.
- Sekoita keskenään kerma ja 4 munankeltuaista ja kaada seos perunanauhojen päälle. Kuumenna varovasti, kunnes kerma-munaseos alkaa sakeutua.
- Lisää juustoraaste ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele annokset raa’alla munankeltuaisella, rapeilla perunankuorilla ja uppopaistetuilla salvianlehdillä.