Hyppää pääsisältöön

Radion sinfoniaorkesterin nuoret solistit valittu

viulistin käsi
viulistin käsi Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu viulu

12 koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina 24.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa Dalia Stasevska.

Koesoittoihin osallistui yhteensä 105 nuorta ympäri Suomea. Valituiksi tulivat: Jussi Uuksulainen, klarinetti (s. 2000, kotipaikka Veikkola), Severi Huhdanpää, kontrabasso (s. 2006, kotipaikka Helsinki), Pippa Sieppala, viulu (s. 2001, kotipaikka Vantaa), Charlotta Westerback, alttoviulu (s. 1999, kotipaikka Helsinki), Hilda Kunnola, harppu (s. 2000, kotipaikka Helsinki), Lotus Tinat, viulu (s. 2000, kotipaikka Helsinki), Emil Hartikainen, viulu (s. 2003, kotipaikka Espoo), Áron Mojzer, fagotti (s. 1997, kotipaikka Helsinki), Juho Palonen, saksofoni (s. 2002, kotipaikka Hyvinkää), Joel Wendelin, tuuba (s. 1997, kotipaikka Helsinki), Kristian Sallinen, alttoviulu (s. 2001, kotipaikka Espoo) ja Lina Leikola, viulu (s. 1999, kotipaikka Helsinki).

Nuorten solistien konsertilla on pitkät perinteet RSO:n historiassa. Nuoret Radio-orkesterin solisteina -sarjan ensimmäiset konsertit pidettiin jo vuonna 1950. Sarja aloitettiin uudelleen vuonna 2003 pitkän tauon jälkeen: sitä edeltävä konsertti oli järjestetty vuonna 1995.

Nuorten solistien joukkoon ovat kuuluneet mm. Esa-Pekka Salonen, Anssi Karttunen, Martti Rousi, Santtu-Matias Rouvali, Olli Mustonen, Marko Ylönen, Heini Kärkkäinen, Jaakko Kuusisto, Anu Komsi ja Reka Szilvay. RSO:n nykyisistä muusikoista myös nuoriksi solisteiksi on valittu mm. Jukka Harju, Ilari Angervo, Jukka Rautasalo, Kaisa Kortelainen, Laura Vikman, Tuukka Vihtkari, Emma Vähälä, Satu Huuskonen ja Tuomas Lehto.

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa ja myöhemmin Yle Teemalla 5.5. ja 12.5. sekä Yle TV1:ssä 11.5. ja 18.5.

24.4. klo 19
Nuorten solistien konsertti

Dalia Stasevska, kapellimestari
Crusell: Klarinettikonsertto nro 2 f-molli, 1. osa
Jussi Uuksulainen, klarinetti
Larsson: Concertino op. 45/11, 3. osa
Severi Huhdanpää, kontrabasso
Bruch: Kaksoiskonsertto viululle ja alttoviululle e-molli 1. osa
Pippa Sieppala, viulu ja Charlotta Westerback, alttoviulu
Hannikainen: Morceau de Concert op. 7.
Hilda Kunnola, harppu
Sibelius: Humoreskit nro 1 d-molli op. 87/1 ja nro 2 D-duuri op. 87/2
Lotus Tinat, viulu
Wieniawski: Polonaise brillante nro 1 D-duuri op. 4
Emil Hartikainen, viulu
von Weber: Andante e Rondo ungarese op. 35
Áron Mojzer, fagotti
Demersseman: Fantaisie sur un thème original
Juho Palonen, saksofoni
Williams: Tuubakonsertto,1. osa
Joel Wendelin, tuuba
Hindemith: Der Schwanendreher,1. osa
Kristian Sallinen, alttoviulu
Sibelius: Viulukonsertto d-molli op. 47, 3. osa
Lina Leikola, viulu