Hyppää pääsisältöön

Maalaa suurta ja uudista koko huone

Suuri taulu voi muuttaa koko huoneen. Ja toistamalla hahmoja ja maalaamalla blokkeihin on täysin mahdollista luoda oma maalaus.

Tunnetko sinäkin, että kaipaat muutosta? Haluatko jotain uutta ja raikasta? Silloin sinun kannattaa panostaa uuteen tauluun. Suureen maalaukseen, jonka teet itse. Tässä tulee vinkki!

Tarvikkeet:

  • sopivan kokoinen puulevy
  • akryylivärejä
  • siveltimiä
  • lyijykynä
  • viivain

Camillan jäniksen malli (pdf)

Jänis, kettu tai pöllö – eläimet ovat kiitollisia aiheita

Ensiksi sinun on valittava, minkä eläimen haluat maalata. Valitsin jäniksen, koska se on viehättävä pitkine korvineen ja sopii erinomaisesti korkeisiin kapeisiin blokkeihin, joihin levyni jaoin.

Pappersmall av hare på träskiva.
Pappersmall av hare på träskiva. maalaukset,jänikset,akryylimaalaus (maalaus (taiteellinen luonti)),Strömsö,sommittelu

Pinnan jakaminen kolmeen osaan toimii aina. Jotta jäniksistä tulee täysin saman muotoisia, on parasta piirtää eläin suurelle paperille/aaltopahville ja leikata se irti ja piirtää sen avulla levyyn.

Väriluonnoksesta on apua

On hyvä tehdä väriluonnos, jota noudattaa, kun ryhtyy maalaamaan. Koska blokkeja on kolme, päävärejä on myös kolme.
Valitsin sinivihreän, ruosteenpunaisen ja levyn oman puupinnan värin. Tee väri kerrallaan ja käy järjestelmällisesti läpi kaikki pinnat.

Halvmålad träskiva på ett bord.
Halvmålad träskiva på ett bord. maalaukset,jänikset,Akryyliväri,sisustus,Strömsö

Geometriset muodot ja poikkeavat värit luovat jännitteen.

Seuraava askel on piirtää viivat ja ympyrät – yksinkertaiset geometriset muodot, jotka luovat maalauksen jännitteen ja kuvion. Se antaa myös mahdollisuuden tehdä kokeiluja useilla värisävyillä.

Jos käyttämiäsi päävärejä jää, voit käyttää niitä pohjana uusia sävyjä sekoittaessasi. Silloin saat värit sopimaan yhteen luonnollisella tavalla.

On aina hyvä maalata jokin yksityiskohta poikkeavalla värillä – jo jännitteenkin vuoksi.

Käytä useampia siveltimiä

Käytä eri kokoisia siveltimiä välttääksesi pahimmat maalausvahingot. Ohuita, pieniä siveltimiä pienille pinnoille ja leveitä litteitä siveltimiä suurille aloille.

Målning av tre harar med geometriska mönster.
Målning av tre harar med geometriska mönster. maalaukset,jänikset,kaavat ,Strömsö,akryylimaalaus (maalaus (taiteellinen luonti)),toisto