Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Harry Potter ja viisasten kivi

Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjan promokuva.
Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjan promokuva. Kuva: Jukka Lintinen ja Tuuli Laukkanen / Yle Yle Puhe,Harry Potter -elokuvat,Harry Potter -kirjasarja

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen uusi ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Harry Potter ja viisasten kivi vuodelta 1997 on J. K. Rowlingin kirjoittaman seitsemänosaisen fantasiasarjan ensimmäinen osa. Rowling on yksi harvoista kirjailijoista, joiden kaikista romaaneista on sovitettu televisio- tai elokuvaversio. Myös kirjasarjan filmatisoinnit ovat menestyneet hyvin; Potter elokuvat ovat keränneet tuottoja yhteensä jo 3,3 miljardia euroa. Yhdysvaltalaisen Chris Columbuksen ohjaama Harry Potter ja viisasten kivi -elokuva ilmestyi vuonna 2001.

Jarmo Laitanevan johdolla kirjasta ja leffasta sekä koko Potter-ilmiöstä keskustelevat torstaina 7.2. klo 14 alkaen kirjastonhoitaja Paula Laaksonen sekä äidinkielenopettaja Maria Förbom. Ohjelma lähetetään suorana Helsingin keskustakirjasto Oodista. Tule paikan päälle tai kuuntele radiosta.

Harry Potter ja viisasten kivi - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, J.K.Rowlingin kirja (1997) vai Chris Columbuksen leffa (2001)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustele
 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.