Hyppää pääsisältöön

Kisu Jernström: Uneen aika vaipuu ja Surun pyyhit silmistäni olivat uran kohokohdat. Mutta nyt arvioidaan uutuuksia!

Hanna Pakarinen ja Kisu Jernström
Hanna Pakarinen ja Kisu Jernström Kuva: Tero Ylioja/Yle Hanna Pakarinen,Kisu Jernström

Kisu Jernström summaa tuoreessa Elina Saksalan kirjoittamassa elämäkertakirjassa elämänsä ja uransa kohokohdat, ja Hanna Pakarisen vetämässä Levylautakunnassa viikon uutuuslevyt. Mukana myös musiikkitoimittajat Kirsi Väänänen ja Josper Knutas.

Tulos

1. Kanerva: Fitbit 24 pistettä (Kanerva Pasanen)

Viime vuonna ilmestynyttä kehuttua esikoislevyä Kanerva teki vuositolkulla, mutta nyt on aika kokeilla vähän tiukempaa julkaisutahtia. Uudesta laulusta lautakunta löysi sekä uutta että vanhaa, hiphopia ja räppiä mutta myös perinteistä melodisuutta ja stemmoja.

1. Fatboy: Aila 24 pistettä (Hannu Kiviaho - Thomas Pareigis)

Rockabilly-yhtyeenä tunnettu ruotsalainen Fatboy on kovasti Suomi-iskelmän lumoissa uudella singlellään. Autenttisuutta tuovat Heidi Kaarron laulu sekä Esa Pulliaisen sinivalkoinen kitara. Englanninkielen painotukset paljastivat kotimaan, ja Weeping Willows -yhtyeen tapainen tyylittely vakuutti myös raatilaiset.

2. Lauri ja Satu: Kaksi aurinkoa 20 pistettä (Lauri Arno - Satu Lankinen)

Bluesia ja suomalaista perinnemusaa jouhikkoineen päivineen yhdistelee tuore duo, jonka toinen osapuoli Lauri Ankerman on jo monta vuotta tehnyt vantaalaista suistobluesia. Musatyylien yhdistely kuului lautakunnan mielestä lievänä sekavuutena, mutta toisaalta laulu kyllä herätti myös lupauksia tulevasta.

3. Sakari Kuosmanen ja Leirinuotio-orkesteri: Pimeät talot hämärässä 17 pistettä (Ari Sunell - Sakri Viklund)

Kaksi kotimaisen musiikin voimatekijää yhdisti voimansa viime kesän Inspiraationa Juice -laulukilpailuun. Riki Sorsan pitkäaikainen taustayhtye sai solistikseen savolaista lauluosaamista. Kuosmasen lauluääni herätti ansaittua ihastusta, mutta oliko laulun teksti kuitenkin vähän liiankin nostalginen ja kiinni menneessä?

4. Meri Nenonen: Sovintolaulu 15 pistettä (Meri Nenonen)

Tähän asti näyttelijänä tutuksi tullut Nenonen lähtee nyt myös laulaja-lauluntekijän uraa luomaan. Lautakunnan mielestä teatteritausta kuului laulusta ehkä turhankin painokkaana artikulointina, mutta toisaalta toi halun nähdä laulun livenä, sen miten se esitetään.

Skinny Lister: The Story Is... 15 pistettä (Daniel Heptinstal)

Lontoolaisen folkpunkyhtyeen tulevan albumin single, jossa ei punkista ole tietoakaan. Yhtyeen omastakin mielestä ylitunteellinen rakkauslaulu, joka ei sytyttänyt Levylautakunnassakaan. Tavanomaisuudessaan unettava tapaus, toiselta puolen sitten taas miellyttävää kuultavaa perinteisyydessään.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi